IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Volkswagen Golf ще премине на 3 цилиндъра

Хечбекът ще се предлага с 1.0-литров мотор с мощност 105 к.с.

Следващият Volkswagen Golf ще премине на 3 цилиндъра

Въпреки че седмото поколение на Volkswagen Golf излезе само преди 2 години, германският производител вече активно работи върху следващата му генерация. Тя трябва да дебютира през 2017 или 2018 г., като изданието Car се добра до някои нови подробности за проекта. Една от най-важните е, че хечбекът ще се предлага и с 3-цилиндров мотор.
Следващият Volkswagen Golf ще премине на 3 цилиндъра
По данни на изданието, моделът ще получи "еволюционен" дизайн, който няма да се различава радикално от сегашния облик на машината. Осмият Golf ще бъде изграден на модифицирана версия на настоящата си модулна платформа MQB, като ще получи усъвършенствани системи за безопасност, както и нов информационно-развлекателен комплекс.

За смъкване на разхода на гориво и за намаляване на вредните емисии СО2 при двигателите ще бъде използвана система Start-stop, както и технология за деактивация на част от цилиндрите. Скоростната кутия ще е 7-степенна с двоен съединител, като ще разполага с режим за движение по инерция. Самите мотори ще бъдат 3-и и 4-цилиндрови бензинови и дизелови, като най-малкият ще бъде с обем 1.0 литър и мощност 105 к.с. Най-големият ще е 2.0-литров, развиващ 190 к.с.

Част от технологиите, използвани при следващия Golf, ще бъдат взаимствани от суперикономичния хибрид Volkswagen XL1. За да може моделът да харчи по-малко и да бъде по-екологичен, производителят от Волфсбург планира да направи и хибридна модификация, както и да използва електрически турбини за двигателите.

Снимка: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #26
    5 rate up comment 0 rate down comment
    66 ( преди 9 години )
    Нормално е, хората се развиват, първо Форд, след това VW предложиха три цилиндъра! 2014 година е, нормално е да има промени, свързани с по-голяма ефективност и икономичност!
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и на два цилиндъра да минат, пак ще си сложа газова
  • #24
    3 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Тази година 3, догодина 1 цилиндър! Ха честито.
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Краси ( преди 9 години )
    Споко бе, г-да съдебни заседатели! Тарикатите може и да ги правят вече еднодневни тия новите автомобили, ама китайците се задават зад ъгъла със страшна сила.Ще го докараме да си купуваме коли като телевизори и компютри - на всеки 4-5 години без да ни интересува остатъчната стойност. При китайските мотори и скутери положението вече е такова.
  • #22
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 9 години )
    Така е, ама с Голф не може да си тарикат, докато с Е класа или БМВ тройка ще си такъв! В България хората си купуват 15 годишно Ауди или 10 годишна Хонда, вместо нова Дачия, а после само обясняват колко прости са тия, които си купуват нови коли! После си купуват гуми втора употреба, защото една бройка Мишелин ти е 250 лева, карат на газ, защото нямат пари за бензин, но иначе са премиум! Тъпашка работа, 200 години сме назад от нормалните хора в Европа!
  • #21
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до Анонимен ( преди 9 години )
    Какво значи излишни пари! 10 годишен Мерцедес E класа или нов VW Golf! Мерцедесът е на половината цена, но ако направиш сметка за разходите на двата автомобила, ще излезе, че е по-евтино да караш нов Голф! Или ако не искаш Голф - Аурис, все тая! Хората в Западна Европа не са прости, че карат нови автомобили! Само ние купуваме нови "премиуми" на по 10 години, които те са изхвърлили! Да, нов Мерцедес е по-добър от VW и Тойота, но и затова е по-скъп от тях!
  • #20
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Голфаджия да кара 3 цилиндъра нещо не ми се вярва. ;) Ааа споко, скоро време не два, ами един цилиндър ще предлагат. От Бош Сименс, нали са дойч. И ще имат четворно турбо. Като завие - та цяла неделя, мухахахахаха
  • #19
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    до един от долните разбирачиАбе колега, ако имам излишните пари за ново ще карам ново! Ама ги нямам, а да си изсипя и последните стотинки за нещо което след 5 години ще ми е струвало 30 бона ей така на вятъра - за какво? Да се изпърдя в едни наелони - не мерси! По добро нещо 5 годишно за 10 бона. И ДА, ДАНО БЪЛГАРИНА ЕДИН ДЕН МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОЗИ СТАНДАРТ, АМА ЕДВА ЛИ. На капиталистите това им е работата - да живеят на гърба на другите.
  • #18
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като се загледам по пътищата не виждам една Японска кола над 25 годишна да се движе те отдавна са станали на сктап , ама има доста така наречени Вагени да се движат изводите са за Дошо
  • #17
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Голфаджия да кара 3 цилиндъра нещо не ми се вярва. ;)