IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спира производството на A6 Hybrid

За 4 години компанията е продала едва 4000 бройки от модела

Audi спира производството на A6 Hybrid

Ръководството на Audi е взело решение да прекрати производството на хибридната версия на А6 заради слабите продажби. За 4 години са продадени едва 4000 бройки от модела, като 80% от тях са реализирани на азиатския пазар, съобщава изданието Car and Driver.
Audi спира производството на A6 Hybrid
Под капака на хибридното Audi A6 (на снимката) се поставя агрегат, в който влизат 2.0-литров бензинов TSI двигател с 4 цилиндъра, развиващ 211 к.с., и електромотор с мощност 54 к.с. Хибридът разполага още с комплект литиево-йонни батерии и 8-степенен автомат, като само на електричество може да измине до 60 км.

Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7.3 секунди. Максималната скорост на модела е 240 км/ч, като средният разход на гориво е 6.2 л/100 км. Нивото на вредни емесии СО2 е 142 гр/км.

Освен ниското търсене на модела сериозна роля за спирането му играе и фактът, че обновеното Audi A6, което бе показано на автосалона в Париж в началото на месеца, е получило два много икономични двигатели от гамата Ultra. Това са 1.8-литров бензинов TSI с разход на гориво 5.7 л/100 км и 2.0-литров дизел, харчещ 4.2 л/100 км.

В момента Audi предлага хибридни модификации за още два свои модела – седана А8 и кросовъра Q5. Тяхното спиране от производство обаче засега не се планира.

Снимка: Audi

Тагове: audi a6 hybrid
0 от 500
  • #9
    21 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Ами, че те кога почнаха да го правят, че вече го спират...
  • #8
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    918 Spyder Дошо. Нищо секретно няма, за около 700К евро е твой.
  • #7
    19 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    umnite hora si kupuvat golemite lexus hybrid, a ubitite selski tarikati-predpriema4i ot "novoto stroitelstvo" se s4upvat da brum4at na TDI, 6tot trugnali ot 2/3golf i stignali do audi a6/7...typical BG kartinka! e, kvo mi govorqt za avtonomni koli, evropeeca ne 6te i da 4ue za hybrid i tehnologiq, te za avtonomiq se borqt gorkite...
  • #6
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Хибридът е премиум по дефиниция - безшумен старт, плавно ускорение.. Анти премиум е тракащия и вибриращ дизел, особено тези с ауто старт/стоп система която допълнително внася вибрации като сработва. А тези които могат да правят хибриди нямат никакви проблеми с продажбите - например Lexus GS450h. По-мощен, по-бърз и по-икономичен от псевдо хибрида на Алди. Но самата идея за сравнение на технологично ниво между Тойота и ВАГ е абсурдна.
  • #5
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Милиони евтини хибриди е едно, обаче в премиум класа където и без това са скъпи автомобилите а хибридните версии са с 50% по скъпи са някак си икономически необоснована покупка. Колкото и пари да имаш си ечиста набутвация хибридна лимузина.
  • #4
    10 rate up comment 26 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    При този перфектен дизел на Ауди само *** може да си купи хибрида! Дизелът на Ауди е по-икономичен,по-бърз,по-маневрен и по-евтин от хибрида! И най-вече РАЗМАЗВА хибридите на Тойота където ги хване, особено в състезанието на всички състезания - Льо Ман!ХА-ха-ха,Хахо!!
  • #3
    7 rate up comment 21 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    ей колко заблудени хора иа по света бре. над милион всяка година ги "хваща" ауди. и още няколко милиона ги хващат от МБ,бмв... а тука в БГ все сме умници - затова сме на тоя хал.
  • #2
    7 rate up comment 22 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Ето какво продават,Дошко:"Продажбата на акциите ще окаже влияние върху отношенията между двете компании. Първата жертва е електрическият кросовър RAV4 (на снимката), който се продава в САЩ и чийто електромотор се произвежда именно от Tesla. Договорът за доставка изтича в края на настоящата година и няма да бъде подновен. Това, съвсем естествено, ще доведе и до спирането на производството на модела, който и без това се продава доста слабо за 2 години от него са реализирани едва 2000 машини."
  • #1
    40 rate up comment 7 rate down comment
    Fets ( преди 9 години )
    Нищо, господата от Ауди отдавна са си избили провала на хибридната 6-ца продавайки ултраскъпи (не баш)премиум автомобили на заблуидени хорица, вярващи, че като се качат в АЛуди и са хванали Чък Норис за шлифера.