IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4

Причината е проблем в софтуера, който управлява въздушните възглавници

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4
Снимка: Audi

Audi изтегля 850 000 екземпляра от модела А4, за да отстрани проблем със софтуера, който управлява въздушните възглавници, съобщи днес германският автомобилопроизводител, цитиран от БТА.

Говорител на компанията от централата в Инголщат уточнява, че заради проблема въздушните възглавници може да не се отворят при катастрофа.

Изтеглянето засяга автомобили, произведени от началото на 2012 г. От тях 150 000 са реализирани на пазара в Германия, а останалите са в други страни.

Говорителят пояснява, че проблемът е бил установен при вътрешен преглед. Компанията, собственост на Volkswagen Group, разследва едноцифрен брой катастрофи, при които е било възможно въздушната възглавница да не се е отворила като резултат от грешката в софтуера.

 

Тагове: audi a4
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    DOC ( преди 9 години )
    Stava vupros za aerbeci,a ne za stelki!
  • #18
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    айдеее - ония с виртуалните алудита пак изскочи на терена! чак живота му спасило мяудито и то няколко пъти?!?! Пичага ти ако за 50 к километра 3 пъти се налага електроника да ти спасява живота значи си мега дърво зад волана, ама тва така или иначе няма значение щото аудито ти е виртуално - така че споко :)
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Audi изтегля 850 000 ( преди 9 години )
    СУБАРУ Не Знае как се изтеглят коли от Пазара..сигурно защото не се Повреждат
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Нали видя топ модела на Хонда какво дърво е! За твоята сенокосачка с мотор от стара Астра даже не ми се говори. Откъде пък имаш "сурат" да коментираш автомобили,които си виждал само в нет-а?
  • #15
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Гледам много лоши мнения, затова ще дам едно позитивно:Карам А4 от точно 2 години. Има най-нужното, излезе ми 70к лв. Вече е на 50к км. Поведението на пътя е нечовешки добро! Електрониката поне 3 пъти ми е спасила живота. Возията е удобна, но не лигава като на френска кола и не тропа като японска. Харчи малко. Волана е най-лекия който съм въртял. Интериора е на ниво. Никакви технически проблеми не съм имал. Пожелавам на всеки да има такова возило. Поне още две години ще го карам.
  • #14
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е как ще садеш 150 бона за А4 ка бе? Е, нее, тея тотално се гаврят с феновете си. един път на един сфетофар една такава се беше разчекнала зверски. Лапе вътре. Ревеше му се. Явно не е имал още една хилядарка за дви алуминиеви тръбички по окачването. Всички минувачи го съжаляваха.
  • #13
    12 rate up comment 13 rate down comment
    samo_vw ( преди 9 години )
    Volkswagen group ima o6te mnogog hlqb da izqde dokato stigne po servizni akcii toyotka I gm prosto da sravniavate akciite na vw gropi I tezi na jalturite I indiancite e neumestno
  • #12
    18 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    О моля ви, много ми е кисело гроздето.Имам доста впечатления от А4-около 2000?) гадни малки седалки,вътре е доста тясно,таванът нисък,вози доста твърдо при все че това за болните фенове било показател че колата е стабилна.Таблото е не лошо донякъде прилича на евтин сименс като осветление и подсветка.Цената на частите е зловеща за човек имащ средни доходи в България.Освен това е една от любимите коли за крадене на разни квартални чораджии..Не е оферта.
  • #11
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз са не мога да разбера. Тва на снимката А4 ли е, А5 ли е, А6 ли е , А7 ли е , А8 ли е ? А3 седан ли е? че не мога да различавам малките детайли по фаровете нещо.. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • #10
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ах колко ви е кисело гроздетооо! ХАХАХА!