IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Врязаха Ferrari F50 в стълб

Това е една от най-скъпите катастрофи във Великобритания

Врязаха Ferrari F50 в стълб

Врязаха Ferrari F50 в стълб
Снимка: Шеймъс О'Брайън

Рядък и много скъп модел на Ferrari катастрофира във Великобритания, съобщава The Telegraph, цитирайки очевидци.

Инцидентът е станал по-рано тази седмица, само на няколко километра от пистата Силвърстоун. Очевидецът Шеймъс О'Брайън, който е направил и снимката, посочва, че шофьорът на автомобила е загубил контрол при излизане от кръстовище. Спортната кола се е завъртяла и е последвал удар в стълб.

Щетите по сребристото Ferrari F50 трудно могат да се преценят по само една снимка, но като се има предвид ексклузивността на модела, то най-вероятно ремонтът ще бъде доста солен.

Според британските медии това е една от най-скъпите катастрофи без участие на друг автомобил в страната. Първенец в това отношение е Роуън Аткинсън, чиято катастрофа с McLaren F1 коства на застрахователите 910 000 паунда.

Ferrari F50 е флагман на марката, каквито са предшественикът му Ferrari F40 и наследниците Enzo Ferrari и LaFerrari. F50 е произведен в къса серия от 349 бройки в чест на 50-годишнината на Ferrari. Двигателят е V12 с обем 4.7 литра и мощност 520 к.с.

Тагове: ferrari f50
0 от 500