IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя нова суперкола - i8S

Базираният на i8 модел ще спринтира за 3,5 сек. до 100 км/час

BMW подготвя нова суперкола - i8S

BMW подготвя нова суперкола
i8 във версия на BMW Individual. Снимка: BMW

Само преди ден се появи информация, която гласеше, че заради вложените в разработката на i3 и i8 средства германската компания BMW не планира в скоро време да пусне на пазара наследник на М1. Това обаче явно не означава, че в BMW са се отказали от направата на суперавтомобил.

Такава машина ще има, като тя ще бъде готова за 100-годишния юбилей на BMW, твърди Automobile Magazine. Автомобилът ще използва базата именно на хибрида i8, но ще разполага както с различен дизайн, така и с по-висока мощност.

Бъдещият i8S, както се очаква да се нарича машината, ще има далеч по-брутален дизайн от своя донор, като ще разполага с различни окачване, спирачки и управление, сочи информацията.

Двигателят също ще бъде нов. Посочва се, че се разглеждат две възможности, като е много вероятно и двете да получат зелена светлина за производство.

По-слабият вариант е с 2.0-литров бензинов двигател с четири цилиндъра и би-турбо система, като развива около 320 к.с. По-мощният е 3.0-литров с шест цилиндъра, при който мощността достига 480 к.с. Агрегатите с вътрешно горене задвижват задната ос, докато за предната отговаря електромотор - съответно със 109 и 204 к.с.

Очаква се по-мощният вариант да бъде способен на ускорение от място до 100 км/час за около 3,5 секунди. Максималната скорост на движение, в съответствие с европейките спогодби, ще бъде ограничена на 250 км/час.

За сравнение, настоящият i8 използва хибридна система, която съчетава 3-цилиндров двигател с обем 1.5 литра и електромотор. Общата й мощност е 362 к.с., а ускорението 0-100 км/час става за 4.4 сек.

Новият i8S трябва да бъде представен през 2016 година, а продажбите да стартират в началото на 2017 г. Очаква се цената му да бъде с 30% по-висока от тази на i8.

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Nikola ( преди 9 години )
    За сравнение Tesla 85D пробягва до 100 за 3.2 сек, има реални 3 седалки отзад, 2 багажника и РЕАЛЕН автономен самоуправляващ се автопилот, с който освен да се кара сама на публични пътища може и да дойде пред вас с включен климатик и музика!Eat THAT шваби!
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Хип хопа ми е.... ( преди 9 години )
    Момче радвай се сега ,че тати ти е взел е46 защото като ти гледам правописа и разсъжденията повече от строител от теб няма да излезе. Знам ,че живееш в някакъв твой измислен свят, обаче целувай ръка на баща си, защото такива като теб са или по затворите или са утайката на обществото.
  • #2
    30 rate up comment 9 rate down comment
    Няма да поумнее... ( преди 9 години )
    Селски, това не е хибрид а супер хибрид и мощноста му е колкото на 4 приуса или 5-6 Хонди като твоята.Капиш ?
  • #1
    10 rate up comment 31 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Тия смешници на това хибрид му викали! Тоя S сигурно ще си почива по 15мин. след всяко засилване...ахахах