IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прави двигател за колата на Путин

Президентският автомобил ще получи V12 агрегат с мощност 800 к.с.

Porsche прави двигател за колата на Путин

Проектът за нова президентска лимузина на Владимир Путин ще бъде създаден с помощта на Porsche. Това съобщава изданието Wroom, като твърди, че германските инженери ще отговарят за направата на двигателя на автомобила.
Porsche прави двигател за колата на Путин
Макет на един от възможните варианти за дизайн на лимузината. Снимка: RG.ru

Проектът, който носи името „Кортеж”, стартира още преди няколко години, но до момента бяха показани единствено примерни изображения на бъдещата лимузина.

Според новата информация разработката на колата се движи по план, като специалисти от Porsche Engineering вече работят по направата на задвижващия агрегат. Той ще бъде V12 с обем между 6,0 и 6,6 литра, а максималната му мощност ще достига 800 к.с.

По-рано бе обявено, че изискванията на руснаците са автомобилът да има дължина от 5800-6300 мм, широчина от 2000-2200 мм, височина от 1600-1650 мм и междуосие от 3400-3800 мм. Задвижването трябва да бъде към задните или към четирите колела, а двигателят - предноразположен.

Що се отнася до дизайна, то проектът „Кортеж” изисква лимузината да не отстъпва по нищо на флагманите на Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley и т.н".

Проектът „Кортеж” предвижда създаването и на две ескортиращи коли - SUV и микробус. Автомобилите трябва да бъдат показани през 2017 г.

 

0 от 500
  • #38
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до: Анонимнен ( преди 9 години )
    Камазите на дакар са с двигател Ярослави е 100% рускиМан също участван на дакар и винаги от 6та-позиция на отгоре.Как така Ман с Манов двигател не печели а Камаза дето и той със същия двигател печели?Не се изказвайте неподготвени.
  • #37
    11 rate up comment 2 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    В Космоса се 1ви поне в 10-20 дисциплини! Не става дума само за жужене в околоземна орибта! Буран е първия космически кораб, кацнал на писта в автономен режим... Чудесии бол! Само дето неуки индиаци като вас, освен някаква безполезна информация за ВАГ, друго не знаете!
  • #36
    3 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Лимузината може само и единствено да изглежда по този начин !!!https://imageshack.com/i/exkIfxFJjТук са всички Руски ценности !Останолото е прекопирване.....И то с двигател на Бентли Брукландс !!!
  • #35
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Факт е ме обезлюдиха селата през прехода. Поради това България е пред изчезване. Факт е че Гмо гигантите заробиха Северна Америка и.. Факт е че руския народ без този в центровете на големите градове тъне в тотална мизерия. Ся последно изброените роби ли са или не?
  • #34
    8 rate up comment 8 rate down comment
    rd ( преди 9 години )
    Руснаците са ненадминати ако искаш да те изстрелят в космоса. Виж, чак до Луната не могат те прати жив, но да се шматкат в околоземна орбита го могат. Също са много добри ако трябва да те взривят с атомна бомба. Обаче с останалата техника нещо им куца...
  • #33
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Камаза е с двигател на Ман ,а Ладата на Рено и в двата шампионата за които говориш. ;)
  • #32
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до: ККК ( преди 9 години )
    Понеже не могат да направят 1 двигател затова Камазите мачкат наред на Дакар?Затова ли Наса купува руски ракетни двигатели.?За това ли Лада спечели B WTCC?Вие гениалните инженери от Говърнмент Моторс освен да се конглокирате с Тойота по сервизни акции какво друго направихте?
  • #31
    9 rate up comment 6 rate down comment
    chernobyl ( преди 9 години )
    Кризата в Украйна е по вина на Чернобил!Доказано е че радиацията влияе зле на психиката на хората.Те и американчетата за това са толкова нервни, в ГМО-то с което се тъпчат има нива на радиация към 2-3 рентгена в час.Бас държа че половината, от русофобите и СДС-арите - прекръстили се на Реформаторски блок имат някакъв вид физически или психически увреждания.Същото се отнася и за хората с дясно мислене-*** Марш веднага в БЕЛЕНЕ!
  • #30
    2 rate up comment 5 rate down comment
    до 30-тия ( преди 9 години )
    Е да ама така говорят само безмозъчните тваеи.Сигурно за тях е по-елесно за завалдят космоса отколкото автомобилните пътища
  • #29
    15 rate up comment 9 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Какъв атентат бе бате??? Ако руснаците се опитат да направят сами двигател за нормалните пътища, това би било атентат!!! Тия хора нямат една кола дето да не е изкопирана от запада... После някои ми говорите за величието на руската империя :D :D :D