IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

80% от новите коли през 2016 г. ще са свързани с интернет

За целта автомобилната индустрия ще похарчи между 16 и 18 млрд. евро

80% от новите коли през 2016 г. ще са свързани с интернет

В момента 20% от новите автомобили предлагат достъп до интернет, но целта е през 2016 г. тази цифра да достигне 80%. Това съобщи Матиас Висман, президент на Асоциацията на автомобилната промишленост (VDA) в Европа, цитиран от Ingenieur.de.
80 % от новите коли през 2016 г. ще са свързани с интернет
Той говори по време на среща на представители на производителите във Франкфурт. Според Висеман за целта автомобилната индустрия ще инвестира между 16 и 18 млрд евро. Те обаче са напълно оправдани, тъй като възможността за свързване между самите автомобили ще намали поне наполовина пътните инциденти.

„Бъдещето е именно в свързаността между превозните средства. Новите автомобили са компютри на колела, които ще разгърнат своя огромен потенциал именно след като бързат свързани с другите участници в движението“, твърди и президентът на високотехнологичната компания Bitkom Дитер Кемф.

От своя страна Матиас Висман даде пример със спортните автомобили на Ferrari, които вече са оборудвани със системата CarPlay на компанията Apple. Шефът на VDA призова и законодателите в Европа да помогнат за синхронизирането на компютрите в автомобилите. Тоест, да може системите на отделните производители да бъдат използвани в различни държави.

„В момента няма как да обясним на нашите клиенти, че когато напуснат държавата си със своя автомобил, те не могат да използват някои от функциите и това се превръща във все по-сериозен проблем“, обясни Висман.

Снимка: BMW

Тагове: vda
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    БОБИ БМВ ( преди 9 години )
    Бе що ме не фанат за дедовея с тея техните технологии на бъдещето...То тава баце си стана 1 тон железо 3 тона пластмаса и един лаптоп...
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    споко бе, ще изкарат антивирусни програми за коли :)
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Честито на хакерите. Скоро крадците на коли ще действат само със смартфон - чисто, бързо, лесно. Няма разбиване, няма изчакване, няма губене на време - хакваш колата от вкъщи, отиваш при нея, качваш се и заминаваш. Прогрес....
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До: първия АнонименТойота Приус от 2009-та го има това да пускаш и регулираш температурата в купето. Енергията идва от соларния панел на покрива и всичко става без да палиш двигателя. При БМВ как ще е не знам. Двигателя ли ще се пали? Защото ако не се запали не виждам от къде ще идва енергията. Щом ще се пали мотора ще имаш висок разход, за да постигнеш желана температура и ще е кофти за сигурността. Могат лесно да ти прихванат сигнала и да ти откраднат колата.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Чевролед ( преди 9 години )
    Къв интернет бе. Я на село не мога да си прекарам интернет щот нема сигнал, а кабела много пари, па тия у колата че турат. С пакет цифрова че бъде на промоция.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вече държавните служби ще знаят къде е автомобила ви по всяко едно време
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бмв кънектед драйв пуснаха часовник от който можеш от разстояние да пускаш и регулираш температурата в купето и куп други глезотии.От 2015 ще се предлага и в България.