IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin тества модел с двигател AMG

Заради сътрудничеството й с немците британската компания бе изгонена от полигона на Jaguar

Aston Martin тества модел с двигател AMG

Компанията Aston Martin започна изпитания на тестови прототип, който обединява компоненти на бъдещите модели DB9 и Vantage.
Aston Martin тества модел с двигател AMG
Машината бе заснета по време на изпитания на пистата „Нюрбургринг“, като тя използва каросерията на сегашната генерация на Vantage. В нейната основа обаче е новата платформа на британския производител – VH, а под капака е поставен V8 мотор на AMG. Същият двигател се използва и при новата суперкола Mercedes AMG GT, като той е специално преработен за нуждите на Aston Martin.
Aston Martin тества модел с двигател AMG
От снимките се вижда, че разстоянието между двете оси при тествания прототип е по-голямо в сравнение с това при стандартния Vantage. Именно това показва, че в Aston Martin използват архитектурата VH, чиито дължина и широчина могат да бъдат променяни. Шасито вече дебютира на модел на марката - на показания неотдавна Aston Martin Lagonda.
Aston Martin тества модел с двигател AMG
Медиите във Великобритания разкриват още, че веднага след като в Aston Martin са решили да се откажат от двигатели Ford в полза на моторите AMG, компанията е била принудена да напусне полигона на Jaguar Land Rover в Хейдън (Вбр). Фирмата провежда своите изпитания на това трасе още от времето, когато Jaguar Cars бе собственост на Ford, но сега трябва да търси нови варианти. И един от тях е изследователският център на „Нюрбургринг“.

Снимки: SB-Medien

 

Тагове: amg aston martin db9
0 от 500