IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата хибридна Lada е готова

Компанията подготвя две различни версии на модела

Първата хибридна Lada е готова

Компанията АвтоВАЗ е приключила с изпитанията на модел на Lada с хибридно задвижване и роботизирата трансмисия. Основната задача, която са си поставили създателите – да бъде намален разхода на гориво с 21%, е била изпълнена, съобщиха от ръководството на руския производител.
Първата хибридна Lada е готова
На външен вид хибридната Lada Granta не се отличава от стандартния модел, с изключение на лоста на роботизираната скоростна кутия. От компанията обясниха, че в основата на агрегата е бензинов турбо-мотор, отговарящ на стандарта Euro 5. Мощността на двигателя е 163 к.с., които са достъпни при 5600 об/мин. Въртящият момент е 240 Нм при 2000 об/мин.
Първата хибридна Lada е готова
Един от шефовете на проекта за създаване на хибридната Lada – Константин Димин, бе категоричен, че въпреки постигнатите резултати по намаляване на разхода на гориво, работата по усъвършенстването на агрегата ще продължи. Целта е той да отговаря на екологичния стандарт Euro 6.
Първата хибридна Lada е готова
Освен това в АвтоВАЗ подготвят и втора хибридна модификация, която ще получи същия двигател, но без турбина. Неговата мощност е 98 к.с. Идеята е по този начин да бъдат привлечени клиенти, които искат да плащат по-нисък данък на автомобилите.
Първата хибридна Lada е готова
Снимки: ВАЗ-TV

Тагове: lada
0 от 500