IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купуват новата Corsa "на сляпо"

Моделът все още не е направил пазарния си дебют, а вече събра над 30 000 поръчки

Купуват новата Corsa

Новото поколение на компактния модел Opel Corsa се радва на отличен прием от страна на клиентите, съобщават от германската компания. Автомобилът вече има над 30 000 поръчки, а дори не е направил пазарния си дебют.
Купуват новата Corsa
Снимка: Opel

Петото поколение Corsa бе представено пред публика на автомобилното изложение в Париж в началото на октомври, а официалният му дебют на пазара ще се състои след няколко седмици. Едва тогава дилърите на марката ще имат налични автомобили, които евентуалните клиенти да изпробват.

Въпреки това обаче за компактната кола вече са направени над 30 000 поръчки. В момента автомобилът може да бъде поръчван на повечето големи пазари, а премиерата му за цяла Европа ще завърши през януари 2015 г.

“Новата Corsa прави чудесен старт. Въпреки че клиентите не могат да я видят в дилърствата, нито да я тестват, ние вече получихме множество поръчки", заяви Петер Кристиян Кюсперт, вицепрезидент по продажбите и следпродажбеното обслужване на Opel Group.

Corsa е един от най-важните автомобили в портфолиото на Opel, осигурявайки около една четвърт от всички продажби на марката. За настоящата година моделът е най-продаваната кола на германския производител в Европа.

От лансирането на първото поколение Corsa преди 32 години са продадени 12.4 милиона бройки. А само от предшественика на новата Corsa са реализирани почти 3 милиона екземпляра между 2006 и 2014 година.

Петото поколение на Corsa също трябва да бъде главен играч в моделната офанзива на Opel, съгласно която до 2018 година марката ще лансира на пазара 27 нови автомобила и 17 нови двигателя.

Още по темата:
Opel показа новата Corsa
Новият Opel Corsa стартира от 12 000 евро в Германия
Opel Corsa вече и с OPC Line

 

 

 

Тагове: opel corsa
0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Идеалният избор на старо е Форд Фиеста. Цените са ниски до нормални, а надеждността и качеството върхово за класа. Само че говорим главно за бензиновите мотори. А като управление превъзхожда и Корса и Поло и Ярис. Кола за удоволствие, която рядко ще намерите в тоя клас.
  • #15
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Мошо ( преди 9 години )
    Поредната еврейска *** направена за Гои....(в превод-християни)
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    BMW Driver ( преди 9 години )
    Карайте си корсичките и си свиркайте :) :) :)
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А Поло кога така. Че ако го изтестват..Лошо.
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Да де явно от Опел и Форд са изгонили разните фесове, арабески, негроси е т.н. да се упражняват в интернационалните СОЦваген и подобното рено!ахаха
  • #11
    16 rate up comment 0 rate down comment
    да-а-а.. ( преди 9 години )
    "В последните десетина години опел и форд/европейското подразделение/ правят най-надеждните коли в Европа."Ами защото ги правят германци в Кьолн и Рюселсхайм,затова! За разлика от автомобилоподобните деривати на ГМ и Форд в САЩ!
  • #10
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В последните десетина години опел и форд/европейското подразделение/ правят най-надеждните коли в Европа.
  • #9
    8 rate up comment 11 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    И добре, че са Опел, да правят двигателите на Фиат и Ферари. Иначе италианските фирми щяха да са останали само далечен и неприятен спомен.
  • #8
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Opel Group е най-доминиращата и иновационна автомобилна фирма в света. Тотално надмощие. Opel rules!!!
  • #7
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е явно тези 30 000 човека не са чели тукашния форум, иначе досега да си бяха посипали главите с пепел. Ало, разбирачите, бе пишете им по едно писмо на хората да знаят кво да очакват бре, проявете малко човечност!! Аман вече от *** коментари!