IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финансови ограничения спират суперколата на BMW

Баварците са инвестирали над 4 млрд. евро в i3 и i8 и внимателно обмислят следващите си проекти

Финансови ограничения спират суперколата на BMW

В BMW отдава заявиха, че искат да пристъпят към разработка на флагмански спортен автомобил, но засега този проект се отлага във времето по финансови съображения. Това призна един от шефовете на подразделението BMW M GmbH Карстен Прийст пред Auto Express.
Финансови ограничения спират суперколата на BMW
"Имаме страхотни идеи, но концернът разполага с бюджет, с който няма как да не се съобразяваме. Затова първо трябва да видим какви ще бъдат приоритетните проекти на BMW и тогава ще преценяваме какво да правим" - по този начин Прайс отговори на въпроса кога компанията му ще бъде готова с конкурент на Audi R8 и Mercedes-Benz AMG GT.

По думите на представителя на BMW M GmbH, производителят от Мюнхен е инвестирал огромна сума в разработката и производството на новите i3 и i8. Ако за един стандартен нов модел се харчат около 1 млрд. евро, то за всеки от тези два електромобила баварците са инвестирали по над 2 млрд.

По-рано се твърдеше, че през 2016 г. BMW ще отпразнува своя вековен юбилей с пускането на нова суперкола с индекс i9. Тя трябва да бъде идеологически приемник на модела М1, като разчита на хибриден агрегат с над 400 к.с. Очакваната цена на новия модел за Европа трябва да бъде около 250 000 евро.

"Трябва да се мисли в перспектива, а не в краткосрочен план. Аз лично помня дните на BMW M1, така че бих бил безкрайно щастлив, ако видя и неговия наследник. Със сигурност BMW M1 Concept (б.а. - показан през 2008 г.) няма да бъде такъв, но до 2016 г. всичко е възможно", каза още Прийст.

Снимка: BMW

 

Тагове: bmw m gmbh bmw m1
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бай Уй ( преди 9 години )
    Съмнително...Просто не искат да си признаят, че не могат да направят истински спортен автомобил.Не автомобил със спортен характер, а спортен автомобил
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Все пак е странно де.Какво в този автомобил струва колкото цената на най-скъпият самолет в света ?B2-Spirit.Или колкото 3 броя от онзи огромен луксозен кораб дето потъна край Италия.Със позлатените картини фонтаните фитнес центровете двигателите и какво ли още не.Цена 576 млн долара. Този автомобил струва 4 пъти повече...Има нещо много съмнително.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Концепта е супер и само джантите не ми допадат.