IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Директорът на Total загина при самолетна катастрофа в Москва

Самолетът се е ударил в снегорин на летище Внуково

Директорът на Total загина при самолетна катастрофа в Москва

Директорът на френската петролна компания Total загина тази нощ в катастрофа на частен самолет на московското летище Внуково, откъдето се е връщал след среща, посветена на инвестициите, съобщи БТА.
Директорът на Total загина при самолетна катастрофа в Москва
Самолетът се е сблъскал при излитането си със снегорин, при което са загинали всички четирима души на борда, включително тримата членове на екипажа, написа в комюнике Total, като потвърди смъртта на директора си.

Водачът на снегопочистващата машина е останал невредим, посочи РИА Новости, въпреки първоначалната информация, че и той е загинал при катастрофата.

Каква е причината за сблъсъка и защо снегопочистващата техника се е оказала на пистата за излитане и кацане предстои да бъде изяснено от следствието и от специална комисия, отбеляза ТАСС. Източник на ТАСС съобщи по-рано, че причина за аварията вероятно е лоша видимост.

Директорът на руската федерална агенция за авиация заяви, че са няколко факторите, с които може да се обясни катастрофата - лоши метеорологични условия, включително снежна покривка, мъгла и валежи. Властите обаче не изключват и "човешкия фактор", допълни Александър Нерадко, цитиран от Интерфакс.

Управата на летището твърди, че видимостта на пистата е била 350 метра в момента на катастрофата.

Руският в. "Ведомости" написа, че Маржьори е щял да пътува от Москва към Париж след среща с руския премиер Дмитрий Медведев, посветена на чуждестранните инвестиции в Русия, която сега е обект на западни санкции.

Снимка: Reuters

Още новини от света четете в Dnes.bg

 

Тагове: total
0 от 500