IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce не намира дизайн за кросовъра си

Това пречи да бъде дадена „зелена светлина“ на модела

Rolls-Royce не намира дизайн за кросовъра си

Първият в историята на Rolls-Royce кросовър трябва да се появи през 2017 г., но ръководството на британската компания все още не е утвърдило окончателния вариант на дизайна му..
Rolls-Royce има проблеми с дизайна на кросовъра си
*Неофициално изображение. Снимка: Autocar


Пред изданието Autocar един от членовете на Съвета на директорите на BMW AG, която е собственик на Rolls-Roycе - Петер Шварценбауер, разкри, че все още не е взето крайно решение за пускането на кросовъра в серийно производство. Причината е, че шефовете на са убедени как точно трябва да изглежда машината.

„Почти 50 % от продаваните в цял свят в момента автомобили са всъдеходи и кросовъри, така че Rolls-Royce сериозно гледа на възможността да влезе в този сегмент. Показаните досега скици на модела обаче недостатъчно точно съответстват на класическата стилистика на марката“, обясни Шварценбауер.

По-рано главният дизайнер на Rolls-Royce Джайлс Тейлър заяви, че новият модел по-скоро ще прилича на практичен „шутингбрейк“, отколкото на кросовър с полегат покрив. Моделът трябва да стане част от семейството Ghost, като цената му ще надмине 250 000 евро.

Главният конкурент на машината ще стане всъдеходът на Bentley, който трябва да дебютира през 2016 г. Този модел също срещна сериозни проблеми с дизайна си. Bentley вече го показа като концепт, но заради отрицателните реакции на публиката, сега го подлага на пълна промяна.

Тагове: rolls-royce
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 9 години )
    За съжеление скоро няма да остане марка която да държи на традициите си ! Ролс правят СУВ, Бентли, Мазерати и Ламбо също, Ферари вадят подели с четири задвижващи колела, Кадилак вадят модели с 4-цилиндрови двигатели, Форд правят същото с Мустанг (очакваме дизеловия), БМВ правят мини-ван с ПРЕДНО !Само Пагани се държат обаче те са млада марка, както и Кьонигсег.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    рапан ( преди 9 години )
    Но БМВ Х6 има отличен дизайн и въпреки, че трудно би се проврял през тясна планинска пътека, където един Джип Вранглер или Сузуки Саморай биха се чувствували у дома си, то като дизайн и качество е великолепен. Този Ролс прилича малко и на Ауди Кю7 и на Киа и на Сузуки Гранд Витара, но няма онази ярка индивидуалност, която би накарала човек да ахне и да си го пожелае. Да, качеството на Ролс е брилянтно, но говорим за външен дизайн. Модела не е толкова вдъхновяващ, като примерно Хонда ЕйчЕрВи.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    рапан ( преди 9 години )
    Определено е лукс класа, но? ...това не е кросоувър, а комби, с куатро задвижване. Новата Лада СУВ е доста по-компактна и високопроходима, от това високо качественно чудо. Определено не е с тази красота, която бихме очаквали от Краля Ролс, но е добър автомобил. За паралиите, няма да е проблем да го имат. Спортното купе е много по-красиво. Определено едва ли някой притежаващ толкова пари, за Ролс ще търси СУВ - такива хора карат по отлични асфалти. А си имат и джипове за извън пътя. Не ми допада.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    е как бре. само ще разменят предните и задните фарове и става ван. даже пикап
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    ОТВРАТ!
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това не е нищо, представям си какъв зор ще е, като тръгнат да правят ван :)