IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia тества спортна версия на Logan

Това ще бъде първата модификация на модела, вдигаща 100 км/ч за по-малко от 10 секунди

Dacia тества спортна версия на Logan

Снимки на тестови прототип на нова версия на Dacia Logan бяха публикувани от изданието Autoevolution. Според информацията е твърде рано да става дума за фейслифт на модела и това най-вероятно е нова спортна (RS) модификация на бюджетния седан.
Dacia тества спортна версия на Logan
В полза на това твърдение авторите на материала посочват най-вече по-големите спирачни механизми, с които е оборудван заснетият прототип. Твърди се, че тази версия на Logan ще получи 1.2-литров бензинов турбомотор 1.2 TCe, развиващ мощност от 120 к.с.

Ако тези твърдения се потвърдят, това ще бъде първият Logan, който ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 10 секунди. В момента най-мощната версия на румънския седан разчита на мотор с мощност от 102 к.с., който вдига 100 км/ч от място за 10.5 секунди. При новата модификация резултатът ще бъде 9.5 секунди. 
Dacia тества спортна версия на Logan
Други информации сочат, че тази версия на Logan ще получи 3-цилиндровия бензинов агрегат от хечбека Renault Twingo. Той е с обем 0.9 литра и развива 90 к.с., като се поставя и на новото поколение Renault Clio.
Dacia тества спортна версия на Logan
Трети източник пък посочва, че Renault и Dacia подготвят „напомпана“ RS-версия на хечбека Sandero, който е на същата платформа като Logan. За него обаче е предвиден напълно нов двигател. Освен това Sandero RS няма да се предлага в Европа, като неговото място на този пазар ще заеме именно Logan RS.

Снимки: Autoevolution

Тагове: dacia logan rs
0 от 500