IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi засега спира кросовъра на Lamborghini

В компанията от Инголщат не са убедени, че пускането на Urus в момента е икономически изгодно

Audi засега спира кросовъра на Lamborghini

Проектът за сериен всъдеход на Lamborghini, който трябва да бъде построен в стила на концептуалния модел Urus (на снимката), засега е спрян от ръководството на Audi, съобщава Autocar, като се позовава на свои източници.
Audi засега спира кросовъра на Lamborgini
Шефовете на производителя от Инголщат отказват да дадат официално одобрение на автомобила, тъй като са притеснени от нестабилната икономическа обстановка в света и от продължаващите конфликти в Близкия Изток.

„Убедени се, че Urus има възможност да увеличи световните продажби на Lamborghini, но в същото време трябва да вземем под внимание и икономическата ситуация. Очаква се спад на продажбите на повечето пазари по най-различни причини и ние не можем да гледаме пренебрежително на това“, твърди източникът на Autocar.

Концептът на бъдещия всъдеход на Lamborghini бе показан преди 2 години на автосалона в Пекин. През 2013 г. ръководството на производителя одобри пускането му в серийно производство, като то бе планирано за 2017 г.

Очакванията са моделът да бъде изграден на платформата MLB, както и всички останали бъдещи всъдеходи на концерна Volkswagen AG, включително и този на Bentley. Серийният Urus трябва да получи 4.0-литров V8 мотор с 2 турбини, а също така V10 и V12 двигатели.

Като основни пазари на машината бяха посочени САЩ, Великобритания, Германия, Близкия Изток, Русия и Китай. Предвидени бяха около 3000 продажби годишно, като се очакваше базовата версия на всъдехода да струва около 170 000 евро.

Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini urus
0 от 500