IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отбелязва 15 години Х5

Компанията потвърди премиерата на Х7

BMW отбелязва 15 години Х5

Германската компания BMW отбелязва 15-годишнината на своя първи проходим модел, разкривайки факти от историята на автомобила.
BMW отбелязва 15 години Х5
Трите поколения на BMW X5

BMW X5 се появи на пазара през 1999 година, за да конкурира излезлият две години по-рано Mercedes M-Class. Моделът на компанията от Мюнхен бързо набира популярност, като само от първото му поколение са продадени близо 620 000 екземпляра.

Второто поколение на модела, което се качва на поточните линии през 2006 година, носи дори по-голям успех - то е реализирано в 730 000 бройки. От 2013 година на пазара е третата генерация на модела.
BMW отбелязва 15 години Х5
Настоящата гама от Х-модели на BMW

Успехът на X5 дава основание на BMW да разшири гамата си от проходими машини, в която днес влизат цели 5 модела - X1, X3, X4, Х5 и X6. Те са толкова популярни, че дори спортното подразделение M GmbH им обръща подобаващо внимание, предлагайки както бензинови, така и дизелови свои модификации.

Въпросната гама може да се похвали с общо над 3,3 млн. продажби, като през последните години генерира около 1/3 от сделките на марката.

BMW X5 се произвежда в завода на компанията в Спартанбърг, САЩ. От същата фабрика излизат още Х6, Х3 и Х4.
BMW отбелязва 15 години Х5
Неофициално изображение на Х7

Междувременно от BMW потвърдиха и създаването на още един модел от семейство Х. Това е флагманът Х7, чиято пазарна премиера ще се състои през 2016 г. "Това ще бъде голям и изключително луксозен модел", се казва в краткото съобщение.

Снимки: BMW

Тагове: bmw x5
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А ако искаш огромна, висока, луксозна кола какво си купуваш? Американците поискаха такива коли и пръв Мерцедес им даде Мл, който направи невероятни продажби и печалби....Кой си ти да казваш какво да харесват по-богатите? Ако искаш оф роуд купуваш си един Джуган и си цар, няма Ленд крузъри, няма други простотии. Да не говорим ,че и един кросов мотор за 5000лв може да отде на места където и най проходимия джип не може да мечтае...така че и джипките не са най-най в офроуда.
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И това е един модел няма що! Да евалата на БМВ ,че продават добре тази кошара ,но за мен всичко що е паркетник *** не става от него ,независимо дали е произведен в Германия, щатите, Япония или Англия. Ако Искам оф роудър си купувам нещо за офроуд ако искам лукс има си достатачно марки ,ако искам спорт също.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    ........ай честитУ........Вече 15 години Германците имат бегла представа какво е Х5 .Да честитим на тези които го карат тогава.Честито Араби,Български фронт-търгаши-смъркачи,властелини на тъмната икономика от Банановите републики,бившите репубики на Съюза,...и да здраствеут водка ***........
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е,честит юбилей.В бг автомобилът има славата на притежаван от доста брутални хора от гледна точка на пътна култура и тн.То май важи за всички модели на марката.
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    samo_vw ( преди 9 години )
    imitator4e ti koga 6e spre6 da si na viaka manja zaprujka a?
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами то в Америка черните им пътища са по-хубави от нашите първи клас/Не се бъзикам!/ Онзи ден имаше клипче един как си кара ламборджинито по един горски път. Пък и идеята на тези коли е лукс и да гледаш отвисоко, не да я караш по горите...все пак цените им са брутално високи и всичко е по скоро имидж отколкото оф-роуд.
  • #1
    28 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    X5 и проходимост?Трябва да си психично болен да напишеш такова нещо.Tова е обикновенно комби качено малко по нависоко.