IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жертви на киното

Спортните коли, които не оцеляха при снимките на екшън филми

Жертви на киното

Жертви на киното
Режисьорите на екшън филми обичат да снимат скъпи суперколи. Обикновено за сложните скоростни преследвания кинаджиите използват реплики на автомобилите, но често пред камерите застават реални суперколи. След като сцените с участието им са приключили, някои от тях стават само за скрап. А други биват разбити извън сценария. Представяме ви няколко впечатляващи машини, които станаха жертва на киноиндустрията.

„Мисията невъзможна 5“ – BMW M3

Жертви на киното
Мощност - 431 к.с., цена – 62 000 щатски долара

Снимката с 10 автомобила BMW M3 (най-горе), разбити по време на снимките на последната част от поредицата с Том Круз, бе случайно направена преди няколко месеца в Испания. Всичките М3 са еднакви, като струват по 62 000 долара всяко. Какво точно се е случило, остава тайна, като не е изключено част от машините да са само реплики на BMW 3 – в случая стандартното F80.

„Умирай трудно 5“ – Lamborghini Aventador

Жертви на киното
Мощност – 700 к.с., цена 455 000 щатски долара


В поредния екшън с Брус Уилис са повредени точно 518 автомобила. Според режисьора Джон Мур това е струвало на продуцентите около 11 млн. долара, като в тази сума не влизат няколкото Mercedes-Benz G-Class, които компанията Mercedes е предоставила напълно безплатно. Самият Мур е голям фен на красивите автомобили и не крие, че е изпитвал дори болка при потрошаването им от каскадьорите.

Един от тях е Lamborghini Aventador, който претърпява инцидент при снимките на преследване с коли. Според очевидци колата е напълно съсипана и не подлежи на възстановяване. А и няма да бъде платена от застрахователите, защото кой би застраховал кола, която се снима в „Умирай трудно“.

„Трансформърс 3“ – Chevrolet Camaro SS

Жертви на киното
Мощност – 405 к.с, цена 56 350 долара

По време на снимките на „Трансформърс 3“ в купчина ламарини бе превърнат и един Chevrolet Camaro. На кадрите ясно се вижда как той се сблъсква с полицейски Chevrolet Tahoe на улица във Вашингтон. Интересното е, че полицейската кола изобщо не е трябвало да се намира там. Тя случайно е преминавала край мястото на снимките, тъй като е бързала за местопроизшествие.

Инцидентът обаче е заснет и влиза във филма, а полицаят в колата е закаран в болница със сериозни наранявания. Всички останали суперколи във филма всъщност са реплики.

„Чиракът на магьосника“ – Ferrari F430 Spider
Жертви на киното
Мощност – 409 к.с., цена – 190 000 долара

В холивудския филм с участието на Николас Кейдж един от главните герои кара тази суперкола. Тя е пострадала сериозно при движение по улиците на Ню Йорк, когато водачът-каскадьор губи управление и се удря в бордюр, след което събаря един от стълбовете за осветление. Двамата возещите с в колата са ранени и закарани в болница.

„Агент 007 – Спектър на утехата“ – Aston Martin DBS
Жертви на киното
Мощност – 476 к.с, цена – 161 000 долара

През 2008 г. излиза поредната серия за Джеймс Бонд. В една от последните сцени, заснета в Италия, в езеро край пътя пада любимият автомобил на британския агент. Машината излиза на снимачната площадка, като нейният шофьор не се справя с управлението и излиза от мокрия път. Сериозно повреденият автомобил е изваден от водата с помощта на кран.

Снимки: Производителите

 

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 9 години )
    Доста безмислена статия. И не е лошо да запомните, че думата "скрап" НЕ СЪЩЕСТВУВА В БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК!
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Явката ( преди 9 години )
    Колега, ти хубаво пишеш на кирилица, но си обидно неграмотен. Онзи си прикрива грешките с латиницата. Имам чувството че, повечето тук нямате и начално, а сте тръгнали да коментирате.
  • #2
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойотите не ме интересуват, ама Хонди има, а от следващата година редовно ще ги гледаш на почетната стълбичка във F1. Ако си толкова малък, напиши в ютуб /Аертон Сена Хонда/ и ще разбереш защо Хонда са направили най-великата кола състезавала се във F1. А сега бягай на занималня, че даскалката ще ти скъса ушите и ще ти зачерви дупето от шамари...
  • #1
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    След 3 месеца ги търсете по автокъщите. ;)