IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Superb идва догодина

Флагманът на Skoda ще използва платформата на Volkswagen Passat B8

Новият Superb идва догодина

Следващото поколение на Skoda Superb ще бъде разкрито през март 2015 година по време на автосалона в Женева. Това съобщава изданието СarАdvice, позовавайки се на информация от чешкия производител.
Новият Superb идва догодина
Концепцията VisionC на тазгодишното изложение в Женева. Снимки: Automedia.bg

Четвъртото поколение на Superb ще премине през пълна промяна, засягаща както механиката, така и дизайна. Моделът ще използва платформата на новия Volkswagen Passat (B8), която ще му достави както по-ниско тегло, така и още по-щедри размери.

Новият Superb ще получи и съвършено нов дизайн, като ще продължи да се предлага във версии лифбек и комби. Формите на модела ще са заимствани от концепцията VisionC, като са дело на главния дизайнер на марката Йозеф Кабан.

Дължината на новия Superb ще остане почти непроменена, но широчината ще бъде леко увеличена, а височината - намалена. Това ще доведе до подобрено пътно поведение и повече място в салона. Обемът на багажника също ще бъде увеличен.
Новият Superb идва догодина
Под капака на новото поколение Skoda Superb ще се поставят само 4-цилиндрови двигатели. Те ще бъдат заети от Volkswagen Passat. Върховият дизел в гамата ще бъде 2.0 TDI със 190 к.с., а при бензиновите предложения - 2.0 TSI с 280 к.с. Именно този двигател ще замени настоящия 3.6-литров V6. И двата нови мотора ще могат да се куплират със система за задвижване на четирите колела.

Очаква се, че Superb ще получи и хибридна версия, чиито батерии могат да се зареждат от електрическата мрежа. Въпросният агрегат съчетава бензинов 1.4 TSI двигател, електромотор и литиево-йонни батерии, като генерира обща мощност от 211 к.с. На борда на Volkswagen Passat хибридната система изразходва само 2 л. /100 км.

Продажбите на новото поколение Skoda Superb трябва да стартират през втората половина на 2015 г. Очаква се цените на модела да запазят сегашните си нива.

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Makar i da kritikuvam Skoda, tova tuk i onia snezhen chovek (BMW bez emblema i s reshetka ot KIA) deto shteli da go spirat imat interesen dizain. Vypreki che Superb napomnia otpred za BMW, a otzad staro Mitsubishi, reshetkata pyk sie nazaem ot KIA.
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    защото,Дошо: ( преди 9 години )
    "Тойота" съобщи, че изтегля 1,75 милиона коли в света заради проблеми със спирачките и други дефекти, които създават опасност от пожар, съобщава БГНЕС.Японският гигант посочи три проблема в редица модели, включително луксозната марка "Лексъс". Сред тях са неподходяща форма на част в спирачната система, която понякога може да променя "усещането" на *** за спирачка. Проблемът засяга 802 000 автомобила, главно в Япония и Китай."Педалът не става неефективен, но работата на спирачката може постепенно да се влоши", обяснява "Тойота" в имейл. Друг проблем засяга бензинопровода на 759 000 коли, включително редица модели "Лексъс" и "Краун Маджеста". Той е свързан с повишаване на риска от пожар "при наличие на запалителен източник". Над половината от засегнатите коли са били продадени в САЩ. Третият проблем, също създаващ риск от пожар, засяга 109 000 коли, продадени в Япония.
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    По-добър от всяка Toyota!
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    на последната снимка ако скрият стоповете и емблемата имам чувството че гледам аудиявно и шкода е на път да изгуби собствения дизайн
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На ръба на задния капак може да си режеш ляба...
  • #13
    2 rate up comment 7 rate down comment
    gg ( преди 9 години )
    То и в задницата има доста от бе ем ве.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Иии, много яки каки бре! Тия Шкоди дали ще ги продават в комплект с по една кака? Или поне безплатни плакати с Шкоди и каки да раздават на младежката фен аудитория на ВАГ, стига пулиха очи върху тенекии :)
  • #11
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А, в предницата защо ми се струва че има нещо от бе ем ве?
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Съгласен съм с анонимния под мен това нещо отзад наистина прилича на Ламборгини.Авентадор е модела ако не се лъжа.
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    иии тва ламборгини що е с емблема на шкода ве