IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault заменя Laguna и Latitude с нов седан

Моделът ще бъде изграден на нова модулна платформа

Renault заменя Laguna и Latitude с нов седан

Компанията Renault възнамерява да преустанови производството на седаните си Laguna и Latitude, като тяхното място ще бъде заето от един напълно нов модел. Това твърди изданието Car Advice, което цитира  Лорънс ван дер Акер, главен дизайнер на френския производител.
Renault заменя Laguna и Latitude с нов седан
Приемникът на неоправдалите очакванията Laguna и Latitude ще бъде проектиран на новата модулна платформа CMF (Common Module Family), която бе изградена от Renault съвместно с партньора им Nissan. Все още е рано да се говори за двигателите на новия модел, но се очаква това да бъдат 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори.

„Имиджът на всяка автомобилна компания зависи до огромна степен от модела, който тя предлага в сегмент D – споделя Ван дер Акер пред изданието. – Без такъв автомобил един производител не може да бъде пълноценен. Радвам се, че имам възможност да създам седан, който без грам притеснение да бъде паркиран редом до моделите на BMW и Mercedes-Benz.“

Според изявлението на дизайнера, новият седан на Renault трябва да се появи в продуктовата гама на марката през 2016 г. Той ще се произвежда в Южна Корея и Европа, а основните му конкуренти ще бъдат Mazda6, Skoda Octavia и Toyota Camry.

На базата на новия модел на французите на по-късен етап свой седан ще направи и компанията Mitsubishi, твърди неофициалната информация.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    .I. ( преди 9 години )
    то добре са корейците та да им правят по някоя кола от време на време, че тия с муната на капака са само за .I.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Kiril ( преди 9 години )
    Latitude не е по-нисък, а по-висок клас от Laguna 3. Съответно има и повече екстри. Дефакто е корейски модел на Renault-Samsung Motors брандиран като Рено и някои малки проблеми. Явно са пробвали да изчистят имиджа на Лагуна (заради Лагуна 2 Фаза 1) с тотално друг модел, но явно не стана номера.
  • #5
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Иво ( преди 9 години )
    По-голяма кошница от Лагуна едва ли е правена.
  • #4
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пускат за 3-4 години някакъв висок клас според техните стандарти и бързат да го приберат щото не жъне пазарен фурор.Ама чакайте бе фенове клиентите с дебелите пачки отдавна тънат в разкошът на звездната тройка бмв мерц или ауди.Ако решат да разнообразят с нещо по екзотично от време на време минават на инфинити,лексус или ягуар,може би кадилак за задокеанските приятели.При хай-енда първо се гради имидж после качество после лукс и технологии и най-накрая цена.А не обратното.
  • #3
    12 rate up comment 32 rate down comment
    демек ( преди 9 години )
    два *** се заменят с един ама още по-голям ***!
  • #2
    11 rate up comment 39 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не модела, най-добре да сменят цялата фирма. Нищо не става от тях. Французи и италианци, хайде, на ***!
  • #1
    34 rate up comment 9 rate down comment
    GTE ( преди 9 години )
    Laguna не беше лоша кошница, стига от вторичния пазар, човек да можеше да докопа такава с бензинов мотор. Бързата обезценка предлагаше възможност да се взема много прилична кола на още по-прилична цена. Latitude така и не успях да му разбера концепцията лично аз. Разтеглен голяморазмерен автомобил от по-нисък клас. Нещо като Соната и Оптима.