IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Fiat-Chrysler се оттегля през 2018 г.

Бивш директор на Ferrari премина на работа в BMW

Шефът на Fiat-Chrysler се оттегля през 2018 г.

Шефът на групата Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе обяви намеренията си да напусне поста си през 2018 г. Тогава трябва да бъде реализирана 5-годишната програма на концерна, която самият той обяви през лятото.
Шефът на Fiat-Chrysler се оттегля през 2018 г.
Маркионе позира с новото LaFerrari по време на изложението в Женева. Снимка: Ройтерс

Пред Automotive News 62-годишният Маркионе потвърди, че смята да отстъпи своите задължения на топ мениджъри от новото поколение. Той не посочи имена, но се очаква изборът да бъде между настоящия председател на борда на директорите на Fiat – Джон Елкън, изпълнителния директор на CNH Industrial Ричард Тобин, шефа на компанията Jeep – Майк Менли, шефа на европейското подразделение на Fiat - Алфредо Атавила, и ръководителя на бразилския офис на марката - Кледорвино Белини.

В същото време още един от топ мениджърите на Ferrari напусна компанията. Вече бившият технически директор Роберто Федели започва работа в BMW, където ще се занимава или със спортното подразделение М, или с марката Rolls-Royce.

Федели разкри, че напускането му няма нищо общо с оттеглянето на Лука ди Монтедземоло, който от понеделник (13 октомври) вече няма да бъде шеф на компанията.

 

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 9 години )
    Ох..Фиат не е само автобобилите.Те са доста компании и тях не ги мислете. А по темата...мнението ми за Маркионе е 50/50. Успя навремето да се откопчи от ГМ и даже получи 2 млр.долара допълнително.Купи Крайслер.Има доста добри ходове. Но минуса е,че от както е CЕО на Фиат само чувам АЛфа това,Ланча онова и накрая нищо....
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    Теб май те е напуснал главния мозък.