IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari патентова собствен мотоциклет

Моделът Cavallino трябва да се конкурира с машините Ducati

Ferrari патентова собствен мотоциклет

Компанията Ferrari патентова свой V-образен двигател с 2 цилиндъра, както и името Cavallino (б.а. - пони на италиански), които ще бъдат използвани за първия мотоциклет на марката, твърди Autocar.
Ferrari патентова собствен мотоциклет
Ferrari 900. Снимка: Ferrari

Според информацията италианците вече са готови с машината, за която се твърди, че ще представи революционни нововъведения за редуциране на теглото.

В компанията нямат опит с направата на подобни машини, въпреки че през 90-те години на миналия век се появи Ferrari 900. Този мотоциклет бе посветен на основателя на марката Енцо Ферари, като бе направен от компанията David Kay Engineering. Тогава италианците позволиха да бъде използвано името и фирмения им знак.

В Autocar са на мнение, че пускането на първия мотоциклет на Ferrari се дължи на кадровите промени в компанията. Президентът Лука ди Монтедземоло напуска поста си, като неговото място ще бъде заето от изпълнителния директор на концерна Fiat-Chrysler Серджио Маркионе. Именно той настоява за пускането на мотоциклет, който да се конкурира с моделите на марката Ducati, която е собственост на Audi.

Тагове: ferrari cavallino
0 от 500