IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японският конкурент на Golf GTi

Nissan представи своя Pulsar Nismo

Японският конкурент на Golf GTi

Представеният през май Nissan Pulsar, с който японската компания се завръща в европейския С-сегмент, познат още като "Голфов", ще има и гореща версия. Тя е дело на спортното подразделение на Nissan - Nismo, а премиерата й се състоя на откритото днес изложение в Париж.
Японският конкурент на Golf GTi
Pulsar Nismo. Снимка: Nissan

Nissan Pulsar Nismo е все още концепт, но от компанията са категорични, че съвсем скоро ще видим и серийна версия на модела. Тя ще бъде почти аналогична, като ще разполага с цялостен бодикит, включващ спортни брони с отвори за охлаждане, прагове, карбонови елементи и уникални 19-ичови джанти. Салонът също ще бъде вдъхновен от моторния спорт, като ще разполага с дълбоки спортни седалки, тапициран с алкантара спортен волан и алуминиеви педали.

Моделът ще получи също така настроено на писта окачване, снижен просвет, по-директна кормилна система, мощни спирачни механизми и др.

Към момента двигателят на Pulsar Nismo остава загадка. По-рано обаче вицепрезидентът на Nissan Анди Палмър обяви, че моделът трябва да разполага с най-малко 250 к.с., за да може да се конкурира успешно с останалите подобни автомобили на пазара.

Очаква се, че в японската компания ще използват 1.8-литров турбо-мотор, дело на Nismo, чиято мощност е около 270 к.с. С подобен агрегат моделът ще се изправи срещу автомобили като Renault Megane RS и Honda Civic Type R. Според други информации автомобилът ще използва 1.6-литровия двигател на компанията с мощност 218 к.с., което ще го превърне в директен конкурент на Golf GTi.
Японският конкурент на Golf GTi
Стандартният Pulsar. Снимка: Nissan

Що се касае до стандартните модификации на Nissan Pulsar, те ще предлагат избор от 3 задвижващи агрегата. Базов е 1.2-литровия бензинов двигател DIG-T със 115 к.с. и 190 Нм, с който моделът има среден разход от 5 л/100 км. Дизеловият модел се оборудва с агрегат dCi с обем 1.5 литра, предлагащ 110 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Тук смесеният разход е 3.6 л/100 км.

Най-мощното предложение при обикновения Pulsar ще се появи през пролетта на 2015 г. Моделът ще използва 1.6-литровия бензинов турбо-мотор с мощност 190 к.с., предлагайки смесен разход от около 6 л/100 км, сочи информацията от Nissan.

Още за подробности за Nissan Pulsar вижте ТУК



0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Why so much hate , haters? вижте се отстрани колко сте смешни , всезнайковци такива , тези който правят автомобили знаят от работата си , вие за по умни от тях ли се имате? защо тогава сте форумни мишки а не инженери? На нищо не мясала , грозна била , а вие качали ли сте се в колата че да плюете? Защото аз не съм и не мога да дам "професионално мнение като вас ,,... спрете се вече , не сте интересни ...
  • #12
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето,така се прави! Да гледат германчетата и да се учат КАК се прави!
  • #11
    8 rate up comment 11 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Umopomra4itelna krasota,luks,stil,sport.Just NISSAN
  • #10
    7 rate up comment 12 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Muhagahahahahaha,ne ne ne moga muhahahahahahahahahahaha
  • #9
    8 rate up comment 12 rate down comment
    не са бре! ( преди 9 години )
    то оризарето са копи/паст - един от друг неразличими!
  • #8
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    за пръв път някой производител казва че ще се конглокира с японска фирма в европа
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    аФтокомедиятаааа ( преди 9 години )
    Що сте пуснали интериорни снимки на Джука под тази статия бре, мискини с мискини!?
  • #6
    13 rate up comment 21 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    Тия от Нисан в ред ли са, с това могат единствено с Лада Калина да се конглокират. Никакъв шанс срещу европейските хот-хечове от ранга на S3/RS3, A class, BMW 1 seriq и VW Голф RУсепх, но с тоя нескопосан интериор за никъде не са!
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Mне,няма ( преди 9 години )
    Виждал съм,но не,няма! :D
  • #4
    11 rate up comment 9 rate down comment
    adibas ( преди 9 години )
    Nissan Suny в обновен вариянт,само не знам от тези малки обеми и изстискани коне,колко ще са им издържливи двигателите.Едно време старата ми кола беше 1100 куб.см.и 50 к.с.,а сега баси пауара.......