IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Leon X-Perience излиза през декември

Seat представи в Париж своя нов проходим модел

Leon X-Perience излиза през декември

Испанската марка Seat последва примера на Skoda Octavia Scout и Volkswagen Golf Alltrack, представяйки на автосалона в Париж проходима версия на модела Leon. Тя носи името Leon X-Perience и ще бъде налична на европейските пазари от началото на месец декември.
Leon X-Perience излиза през декември
Снимка: Seat

Както бе обявено по-рано тази година Seat Leon X-Perience ще се предлага с избор от 3 двигателя - 1.8-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 180 к.с., както и два дизела с обем 1.6 и 2.0 литра. По-слабата версия развива 110 к.с. и 250 Нм, а по-мощната е в два варианта - 150 к.с. и 320 Нм, и 184 к.с. и 380 Нм. Трансмисиите са 6-степенна механична или DSG с два съединителя.

Системата за задвижване на четирите колела при Leon X-Perience е аналогична с тази при Octavia Scout и Golf Alltrack - Haldex от пето поколение, като разполага с електронен блокаж. Освен това комбито е получило и стандартна система за стабилизация, специално настроена за движение по неравен терен.

Що се отнася до дизайна, той е изпълнен в типичния за този тип автомобили стил. Виждат се предпазни елементи по броните, праговете и арките на калниците, а просветът е увеличен с 15 мм. спрямо стандартния Leon ST. Джантите са 17 или 18-инчови, а в стандартното оборудване присъстват изпускателна система с две крайни тръби, XDS диференциал, двузонов климатик, паркинг сензори, тапицерия в два цвята и др.

Продажбите на Leon X-Perience в Европа ще стартират от началото на месец декември. Цените започват от 28 750 евро.

0 от 500