IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа двигателя си за Формула 1

Освен с мотора си японците ще помагат на McLaren и с финансиране

Honda показа двигателя си за Формула 1

Компанията Honda показа първата снимка на новия си 1.6-литров турбо-мотор, който ще дебютира във Формула 1 през 2015 г. на болидите на McLaren. Подробности за агрегата ще бъдат разкрити по време на предстоящата през уикенда Голяма награда на Япония на пистата „Сузука“.
Honda показа двигателя си за Формула 1
Honda напусна Формула 1 през 2008 г. заради финансовата криза. Японците участваха не само като доставчик на двигатели, но имаха и собствен отбор в шампионата. През май 2013 г. стана ясно, че компанията обмисля завръщане в първенството като партньор на отбора на McLaren.

Именно с този тим японците си сътрудничиха през периода 1988-1992 г., като пилотите по това време - Айртон Сена и Ален Прост, спечелиха 4 индивидуални титли и 4 при конструкторите. Сега McLaren използва двигатели на Mercedes-Benz.

Очаква се Honda да инвестира в развитието на тима от Уокинг по 100 млн. евро на година. В тази сума влиза доставката на двигатели, половината от заплатите на двамата пилоти, както и 50 млн. евро като спонсорски договор.

В момента пилоти на McLaren са световният шампион от 2009 г. Дженсън Бътън (Вбр) и датчанинът Кевин Магнусен. Двамата обаче нямат договори за догодина. Според редица медии в Honda правят всичко възможно за привличането на звездата на Ferrari Фернандо Алонсо, като са готови да платят и неустойката по контракта му с италианците, който изтича след 2 години.

Снимка: Honda

 

Тагове: honda mclaren
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И Ферари пак ще ги цепи....
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    //***.youtube.com/watch?v=eTG6N3lSaTw =А,относно коментарите на някои за алфа ,когато те са участвали и правели двигатели,много от марките ги е нямало,така че подобни коментари ,са малко префърцунени,така да се каже....
  • #13
    12 rate up comment 2 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Чакам с нетърпение състезанието,Хонда имат традиции във формулата ,така че можем само да гледаме ,какви успехи ще постигат.
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Пълен идиот ( преди 9 години )
    ... на поляната!
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Идиот ( преди 9 години )
    Най-добрите косачки в света са на Хонда. От опит го казвам. А тандемът отново ще побеждава.
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До пацо ( преди 9 години )
    Кое бе алфата или фиатите - дето се разпадат по време на движение!? Ех пацо-пацоо...
  • #9
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Пацо ( преди 9 години )
    Оризищата и вурстчета не се научиха, че по добри от италянците при спортните двигатели и коли няма. Каквото и да изкарат все е временно. Що не си гледат земеделието и месокомбинантите а се мъчат.
  • #8
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Универсала ( преди 9 години )
    това е толкова компактно-оризарско, че освен за F1 ще става за сенокосачки, дърворезачки, че и самобръсначки! Дошо се бръсне - бръм-бръъъмм!! ))))))))))
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Achtung ( преди 9 години )
    Хибридната система ще се развива от Макларън. Според мен Хонда заложиха твърде оптимистичен график за влизане през 2015. Мерцедес тестваха турбо мотора си от есента на 2011, Рено от Юни 2012, а Ферари от края на Август 2012. Тоест всеки от сегашните екипи е тествал на стенд около 20 месеца преди първия старт в Австралия през Март 2014. Хонда направиха първия си тест на стенд Ноември 2013 при това без хибридните модули.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    От '89 исках да кажа. Любопитен правилно е забелязал. :)