IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разкри TT с 5 врати

Модификацията разчита на 2.0-литров мотор с 400 к.с.

Audi разкри TT с 5 врати

Компанията Audi официално представи концептуалната 5-врата версия на модела си TT. Тя носи името Sportback и ще бъде сред основните експонати на откриващото се днес международно изложение в Париж.
Audi разкри TT с 5 врати
Габаритите на прототипа са дължина от 4470 мм, широчина – 1890 мм, височина – 1380 мм и разстояние между двете оси – 2630 мм. По този начин новият модел е с 290 мм по-дълъг, с 60 мм по-широк и с 30 мм по-висок в сравнение със стандартното купе. Разликата в междуосието е 120 мм в полза на концепта.

Прототипът е построен на модулната платформа MQB, която е използвана за направата на серийни модели като последните поколения на Volkswagen Golf и Audi A3. Окачването отпред е McPherson, а отзад – четириточково, независимо. Джантите са 21-цолови с гуми с размер 255/30.

От Audi не съобщават с какъв агрегат е оборудван концептуалния модел, но вече е известно, че това е 2.0-литров бензинов турбо-мотор, развиващ мощност от 400 к.с. Той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия с два съединителя, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди.

Модификацията разполага и със система quattro за задвижване на четирите колела.

Към момента няма яснота дали в Audi възнамеряват да създадат серийна версия на автомобила.

Снимка: Audi

Тагове: audi tt sportback
0 от 500
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Na koito ne mu haresva niama vkus I da ne go gleda,na mene shte mi pasne super tozi bullet:-)
  • #22
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо ние мислихме, че тая дизеловата дето я хвалиш толкова ще я караш до като си жив бре!
  • #21
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Прототипът е построен на модулната платформа MQB" - хаха, и с тая платформа ли ще се хвалите? Мдаа, ВАГ, кво да ги правиш!
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добре е, просто му липсва табелката с номера, затова мрежата изглежда по голяма и леко натрапчива.
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Единствено тая голяма "уста" отпред не му стои добре!
  • #18
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В теста на германците от Ауто Билд винаги печелят коли на ВАГ, дори пред БМВ и Мерцедес.Така че кой е първи и последен в тест на Ауто Билд няма никакво значение.Хондата обаче е с най-добрия мотор както винаги.При това най-добрия дизел. И най-добрия дизайн. А спирачките са й на нивото на всички останали.Както винаги Хонда депресира германските копировачи с това как се прави най-добрия мотор, вече и дизелов.
  • #17
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Наистина ли?Не знаех че това е литературен форум но благодаря че ми напомни.Направих го нарочно за да осъзнаеш приликата между моделите на ауди.Грозно е да ползваш една и съща форма във всяко изречение.А нима е красиво да ползваш една и съща форма в 3 различни модела?На теб ти прави впечатление ебатито на мен поредицата от еднакви модели с различен размер.И ми говориш за красота :)? Готин виц.
  • #16
    7 rate up comment 6 rate down comment
    браво,бе!,:)) ( преди 9 години )
    Само фин естет като теб,използващ в две изречения два пъти"еб*ти" може да оцени коя кола е красива и коя не е. И да харесва триъгълните ауспуси в бронята./Които между другото са бутафорни извън модификацията R.
  • #15
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Хенрили си,Харалампи ( преди 9 години )
    Щом ти "мяза" един път на А7, друг път на А5 значи дизайна е перфектен! Това е автомобил от компактния клас на новата платформа на Голф с напречен двигател,а на теб ти "мяза" на тези от два класа нагоре-браво на германците! Кога Корола ще ти "замяза" на Лексус!? Никога,и ти го знаеш.
  • #14
    8 rate up comment 10 rate down comment
    :)) ( преди 9 години )
    Не че съм фен на японските коли ама хонда сивик има еб*ти красивият футуристичен дизай особено един петврат хечбек дето е със стъклено между фаровете (2005?) Дори и най базовият еб*ти как е направен със дръжките на вратите ауспусите дето са вградени в задната броня лудите джанти отеътре многоцветното напълно дигитално табло..Опел и шкода още се борят за радио и ел часовник на муничък монохромен дисплей свети в зелено като на голф от90_те.Как ги сравнявате изобщо?