IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейската офанзива на Cadillac стартира

Американската луксозна марка пуска новите ATS Coupe, Escalade и ELR

Европейската офанзива на Cadillac стартира

Обявената по-рано тази година европейска офанзива на Cadillac ще стартира с модела ATS Coupe, съобщава американската марка, разкривайки снимки и подробности за модела. Той ще стъпи на Стария континент през октомври, като ще бъде последван от Escalade и ELR.
Европейската офанзива на Cadillac стартира
Европейският ATS Coupe. Снимка: Cadillac

Европейският ATS Coupe, който ще се конкурира на пазара с автомобили като Audi A5 и BMW 4-Series Coupe, е почти аналогичен с вече представената версия за Америка. Двата автомобила са почти идентични като дизайн, но в Cadillac са променили характеристиките на окачването и управлението, като са ги настроили по вкуса на европейските клиенти, става ясно от информацията.

Въпреки че в Европа дизеловите двигатели са най-популярни, новият ATS Coupe няма да предлага такъв. Автомобилът ще се оборудва единствено с 2.0-литров бензинов агрегат с четири цилиндъра и турбо-компресор. Той генерира 276 к.с. и 400 Нм, като задвижва задните колела посредством 6-степенна автоматична кутия. Ускорението 0-100 км/час при модела отнема 5.8 секунди. Като опция ще се предлага и система за задвижване на четирите колела.

Европейската версия на Cadillac ATS Coupe разполага с предни спирачни апарати Brembo и 18-инчови джанти. Сред технологиите за безопасност присъстват система за следене на мъртвата зона на страничните огледала, система за разпознаване на пътните знаци, система за предупреждение при напускане на лентата на движение, система за предупреждение за евентуален сблъсък и др.

Салонът на модела е оборудван с 5,7-инчов информационен дисплей на арматурното табло и допълнителен 8-инчов чувствителен на допир дисплей, от който се командват повечето функции на автомобила.

Що се отнася до размерите, ATS Coupe може да се похвали със същото междуосие като седна - 2 775 мм, както и с отлично разпределение на масите между двата моста в съотношение 50 / 50.

Продажбите на Cadillac ATS Coupe в Европа стартират в началото на октомври. Няколко месеца по-късно ще бъде наличен и Escalade, а от началото на 2015 година в шоурумите на марката ще се появи и ELR.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    шевролет не прокопсаха заради друго (поне според мен) българина не е толкова *** като сложиш американска емблема на корейска кола сглабяна в източна европа и искаш цена по-висока от опел (чиито технологии използва) и да се надяваш да се продава добре няма да стане
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Добре е, ама никой няма да си го купи в Европа. Колкото купуваха Шевролет, толкова ще купуват и Кадилак. Тия хора не се научиха, че за в Европа лапнишараните са работническата класа, а не тия, дето биха дали пари за подобни автомобили. Дай му на работника Дачия, Шкода и тем подобни и ще имаш Успех в Европа. Ама с тия Кадилаци...предвиждам до 5 години да ги няма изобщо в Европа.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ККК ( преди 9 години )
    На мен ми харесва купето. Ако имах толкова пари, бих го предпочел пред БМВ и Мерцедес (Ауди с тежката предница никога не е било опция)... Не защото Кадилакът е по-добрата кола, а защото е по-интересна и има доста спортно поведение.
  • #10
    9 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    знам как се пише - нарочно го написах така - 1. защото е по-близо до начина, по който се изговаря, а той не е точно пОнял и 2. защото по-този начин показва лека ирония, да не казвам ненавист към този език от моя страна.За нещо друго да искате да си говорим...
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    110 ( преди 9 години )
    Деца, първо научете български, после се пробвайте с езиците.Между другото пише се "понел".
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    хахаха Я панял, панял
  • #7
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    коментарите не са писани от пенсионери, а от вагенските дилърчета дето последно са имали работа преди 2-3 години. от тогава гладуват и плюват по всичко дето не прилича на гоуф
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Бих си купил американска кола, но никога точно това.До анонимния под мен - интересно, че спомена пенсионерите. Знаеш ли коя възрастова група е най-сериозния процент купувачи на Кадилак в САЩ? А, опитай се да познаеш и защо. Нека ти помогна - почни от дизайна им, дето е спрял някъде в 2002-ра...
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    a7 ( преди 9 години )
    Пожелавам успех, но едва ли ще имат големи продажби. Почти съм сигурен, че закостенелият европеец няма да заложи на това.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Амме!