IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още за новата Kia Sorento

Компанията разкри динамичните показатели, показа още снимки

Още за новата Kia Sorento

Нови подробности за следващото поколение на глобалния кросовър Sorento разкри компанията Kia. След разпространените снимки и техническа информация, днес производителят разкри и динамичните показатели на модела, чиято премиера ще се състои тази седмица в Париж.
Още за новата Kia Sorento
Европейската версия на новата Kia Sorento ще предлага избор от три двигателя - един бензинови и два дизелови. Бензиновото предложение е с обем 2.4 литра, като генерира 188 к.с. и 241 Нм. Агрегатът подсигурява ускорение от място до 100 км/час за 10.2 секунди и максимална скорост на движение от 202 км/час. При поставянето на опционалната автоматична скоростна кутия с 6 степени показателите са съответно 10.5 сек. и 195 км/час.

По-популярните в Европа дизелови двигатели за новото поколение Sorento са четирицилиндрови. Първият има обем от 2.0 литра и доставя 185 к.с. и 402 Нм. Този мотор се куплира с 6-степенна автоматична кутия, като позволява ускорение от място до 100 км/час за 10.4 сек. Максималната скорост е 200 км/час.

По-мощният 2.2-литров дизелов двигател развива 200 к.с. и 441 Нм. Този агрегат може да бъде оборудван както с 6-степенна ръчна, така и с 6-степенна автоматична кутия. В първия случай ускорението 0-100 км/час изисква 9 секунди, а във втория - 9.6 сек. Максималната скорост е 203 км/час.
Още за новата Kia Sorento
Както вече стана ясно моделът е конструиран на нова платформа, благодарение на която дължината му е нараснала с 95 до 4 780 мм, а междуосието вече достига 2 780 мм (+80 мм). Обемът на багажника при сгънат трети ред седалки достига 605 литра. При избутването максимално назад на втория ред седалки, който е поставен на релси, багажното пространство намалява до 515 л.

Инженерите на Kia са подобрили също така шумоизолацията на купето, като са заложили и на по-качествени материали в салона. Той е дело на дизайнерското студио на марката в Корея и на на творческите й екипи в Германия и САЩ.

Една от новостите в салона на колата е новият интерфейс HMI (human-machine interface), който е вдъхновен от гъвкавостта на човешкото тяло и технологията на швейцарските часовници, сочи информацията от Kia. Моделът ще предлага още монитор с 4 камери и автоматично отваряща се вратата на багажника.

Очаквайте още подробности в края на тази седмица.

Снимки: Kia

Тагове: kia sorento
0 от 500