IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският партньор на Apple пуска електромобили

Цената на возилата ще бъде около 15 000 щатски долара

Китайският партньор на Apple пуска електромобили

Foxconn, най-големият производител на ИТ продукти по поръчка и един от основните партньори на Apple в Китай, се заема с производството на електрически коли, чиято цена няма да превишава 15 000 щатски долара. Това съобщи шефът на китайската фирма Тери Гу през изданието Charged EV Magazine.
Китайският партньор на Apple пуска електромобили
Общата сума, която ще бъде вложена в проекта, е 811 млн. долара. Производството на електромобилите ще бъде съсредоточено в завода на компанията в провинция Шанси, на чиято територия Foxconn вече произвежда ИТ продукти и смартфони.

Новите електромобили ще се появят на пазара в Китай в началото на следващата година. Технологиите и материалите, използвани за тях, ще бъдат изцяло китайски, което ще позволи цената им да не бъде прекалено висока. Във Foxconn обмислят на по-късен етап возилата да бъдат продавани и в чужбина.

С разработка на автомобили на електричество в Китай се занимават няколко десетки компании. Съвместното предприятие на немския концерн Daimler и местната компания BYD пусна по-рано този месец модела Denza.

Като цяло властите в най-многолюдната страна на планетата предвиждат сериозно обновяване на местния автопарк със „зелени“ автомобили, които ще се предлагат със сериозна отстъпка. То трябва да приключи през 2020 г.

Снимка: Ройтерс

 

Тагове: apple foxconn
0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мдаа, затова МБ кооперират с Рено-Нисан а БМВ с Тойота - ей така заради разнообразието или просто понеже очакват някои бъдещи събития :)
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ooo да само на държавни субсидии са никой не ги купува - продават само някакви си 9 милиона коли годишнои като се има предвид колко са надценени спрямо това което предлагат имат повече от достатъчно приходи за да им трябва държавна помощтова са само японски надежди че може да спре финансирането на главния конглокент
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    до къде са стигнали ваг бе?!?! тея са отдавна във фалит и баба мерки яко им налива милиарди евро всяка година да не закрият работните места! освен в китай никой не им купува *** на тия смешници!
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Aко кажат че от утре в Китай се продават автомобили със 7 гуми, ВАГ и със 7 коли ще им направят и ще им ги продават. Не ги мисли ВАГ, не са стигнали до тук от незнание кво да правят.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе ако са решили китайците да сменят автопарка със "зелен" кво ще правят Ваг там хич не е ясно, та да не им се сгънат акциите бързо бързо :) :)
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще се огъват ли като седнем в тях?