IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai плаща 73 млн. долара обезщетение в САЩ

Парите са за семействата на момчета, загинали при катастрофа с модел на марката

Hyundai плаща 73 млн. долара обезщетение в САЩ

Съд в Мичиган осъди компанията Hyundai да изплати обезщетение от 73 млн. долара на семействата на двама загинали при катастрофа с автомобил на корейския производител, съобщава Ройтерс.
Hyundai плаща 73 млн. долара обезщетение в САЩ
Tiburon от 2005 година. Снимка: Hyundai

Инцидентът се е случил на 2 юли 2011 г. 19-годишният Тревор Олсън, който управлява Hyundai Tiburon от 2005 г., и 14-годишният му братовчед Танър Олсън, намират смъртта си при тежък инцидент. Адвокатът на семействата на загиналите – Марк Уилямс, завежда дело, като твърди, че катастрофата е станала заради дефект, получен още при сглобяването на автомобила. От Hyundai категорично отричат това.

Проведените експертизи доказват, че причина за аварията е повреда в кормилната уредба на колата. Тя буквално се чупи и Танър Олсън губи управлението и катастрофира. От Hyundai обаче твърдят, че двамата младежи са превозвали фойерверки, които в един момент са се възпламенили и това е довело до трагедията.

Първоначално роднините на загиналите младежи искат обезщетение от 248 млн. долара, което обаче не е уважено от съда и той намалява значително тази сума. По време на делото е доказано, че в Hyundai са получили 127 съобщения за същия дефект в техни автомобили, но в продължение на 10 години не са им обърнали внимание.

Представител на Hyundai обяви, че компанията ще обжалва постановлението на съда. Корейският производител смята сумата за прекалено голяма.

Още по темата:
Hyundai плаща 248 млн. долара заради фатален инцидент с Tiburon
Американец осъди Hyundai за 14 млн. долара

 

Тагове: hyundai tiburon
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ККК ( преди 9 години )
    Да ги съдят- поведението им е безотговорно, а човешкият живот е безценен, така че колкото и да им вземат, ще е малко.
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    ами Тойота? ( преди 9 години )
    According to a Detroit Free Press report, the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is inquiring over 1.69 million Corolla models made between 2005 and 2009 to determine whether a formal investigation is needed
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    ами Тойота? ( преди 9 години )
    Toyota just announced that it has advised the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) of its plans to conduct a voluntary safety recall involving around 690,000 model-year 2005-2011 Tacoma 4x4 and Tacoma Pre-Runner pickup trucks.
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По време на делото е доказано, че в Hyundai са получили 127 съобщения за същия дефект"Абе сигурно и те са превозвали фойерверки...
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    В САЩ агенциите и службите когато трябва да работят,работят.А тук службите не работят, но когато трябва да работят вземат рушвети и пак не работят.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Допълнение ( преди 9 години )
    В хода на делата се оказва, че подобен и др. дефекти на рено от въпросния модел е установен при над 80 коли в 4 държави от Европейския съветски съюз!! И кво от това...
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Плащат хората! ( преди 9 години )
    Ама в САЩ! Докато в *** представители на рено предпочитат да "фалират", вместо осъдени на 3 инстанции, да си платят за дефектна кола (и то в гаранция) причинила 2 смъртни случая!