IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещите модели на Toyota стават алуминиеви

Следващите Lexus RX 350 и Camry ще бъдат първите с олекотени детайли

Бъдещите модели на Toyota стават алуминиеви

Японската компания Toyota планира да увеличи броя на алуминиевите детайли в своите модели. Това ще помогне за намаляването на теглото на автомобилите и за подобряване на потреблението на гориво, съобщава Automotive News.
Бъдещите модели на Toyota стават алуминиеви
Първият модел на японците, в който ще бъде заложено на по-широко използване на този материал, е обновеният кросовър Lexus RX 350. Той трябва да се появи на пазара през есента на 2015 г. При всъдехода от алуминий ще бъдат направени капака и вратата на багажника.

Напълно алуминиев капак ще получи и седанът Toyota Camry, чието следващо поколение ще се появи през 2018 г. От компанията засега отказват да съобщят детайлна информация за конкретните автомобили, но не крият, че имат подобни намерения.

„Toyota ще използва алуминий за капаците и други детайли от каросерията на своите нови модели. Освен това смятаме да разширим използването на различни сплави и композитни материали, за да постигнем по-ниско тегло на конструкцията на автомобилите“, обясни представител на японската компания пред Automotive News.

Първата крачка от страна на най-големия производител в света вече е направена с подписването на договор с японския металургичен гигант Kobe Steel, който ежегодно трябва да произвежда за Toyota по 100 000 тона алуминиеви листове.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry lexus rx 350
0 от 500
  • #39
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГ, Значи викаш патента за алуиниева конструкция бил на Ауди. И къв е тоз патент бе *** при условие, че това не може да се патентова. Материалите които ползваш не са за патент. Запознай се какво точно можеш да патентоваш, а не да ръсиш глупост. Те дори не са си го направили сами този автомобил, а пак са разчитали на други. Какви патенти, какви 5лв.Смешен си.
  • #38
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До сега не бяха алуминиеви, а бяха най-леки и икономични. Представям си, като ги олекотят колко по-леки от конглокентите и по-икономични ще са. Освен това и управляемостта и динамиката ще станат по-добри. Отново дърпат с много пред немските шлепове.
  • #37
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Патента за алуминиева конструкция на автомобил се държи от Ауди , Хонда само гледат както винаги Значи японците са ходили в бъдещето и са откраднали технологията от Алуди за да направят първия автомобил изцяло от алуминий 4 години по-рано
  • #36
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хонда са направили NSX първия във света сериен автомобил с излята АЛУМИНИЕВА рамка много преди смотаняците от Ауди.
  • #35
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Стига с тези спорове! Всеки да си кара *** която си е купил Това е истината за всички!
  • #34
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Патента за алуминиева конструкция на автомобил се държи от Ауди , Хонда само гледат както винаги
  • #33
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Не супер ами какъвто и да било.NSX е първия изцяло от алуминий.Разбира се не чист алуминий а алуминиеви сплави.Колкото и разни дрисливи фенчета на четирите нули да плямпат за деривата на СОЦваген няма кой осведомен да им се върже на дивотиите
  • #32
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Първия супер автомобил от алуминии е Хонда NSX от далечното минало.Сакатите немци не бяха чували за такъв материал още.Повечето тук ви наблюдавам сте прости неосведомени жалки кавали.
  • #31
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    До "САЩ са купилиу от Мексико териториите. " Я прочети малко история ! САЩ са заграбили Тексас от Мексико , което ми идва на прима виста и още много други, мисля, че и Калифорния. За тях това е норма. само да кажа, че Мексико отменя робството 30 години по рано , от пътеводната светлина САЩ!
  • #30
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не бе любители сме на Хамериканците..те че опраят света...нас почти ни затриха