IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes разкри новите C63 AMG и C63 AMG S

Автомобилите предлагат 475 и 510 к.с. съответно

Mercedes разкри новите C63 AMG и C63 AMG S

Германската компания Mercedes-Benz разкри снимки и информация за новите C63 AMG и C63 AMG S. Ултимативните версии на новото поколение C-Class се задвижват от би-турбо V8 двигател с обем 4.0 литра, като премиерата им пред публика ще се състои в началото на октомври в Париж.
Mercedes разкри новите C63 AMG и C63 AMG S
По-слабият вариант - C63 AMG, генерира 475 к.с. и 650 Нм. Мощността се предава към задните колела посредством автоматична кутия с два съединителя и седем степени AMG Speedshift. Ускорението от 0 до 100 км/час отнема 4.1 секунди (4.2 сек. при комбито), а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/час.

Моделът е оборудван с агресивен бодикит, който включва спортни брони, заден дифузьор и 18-инчови олекотени джанти. Изпускателната система разполага с четири крайни тръби, а в салона са разположени спортни волан, падали и седалки.

Mercedes-Benz C63 AMG е оборудван с окачването AMG RIDE CONTROL, предлагащо три режима на работа, както и с адаптираща се към скоростта кормилна уредба, разработена от AMG.
Mercedes разкри новите C63 AMG и C63 AMG S
По-мощният C63 AMG S се задвижва от същия 4.0-литров V8 двигател, който обаче е настроен да генерира 510 к.с. и 700 Нм. Увеличената мощност позволява спринт от място до 100 км/час за 4.0 сек. (4.1 сек. при комбито). Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/час.

Моделът може да бъде лесно разпознат по уникалните екстериорни елементи, решени в лъскаво черно. Той е оборудван също така с олекотени 19-инчови джанти, електронен блокаж на диференциала и усилени предна и задна оси.

Към момента не се съобщава дали спортните модели ще могат да бъдат оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Още подробности за новите C63 AMG и C63 AMG S очаквайте по време на автосалона в Париж.

Снимки: Mercedes

0 от 500