IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид

Продажбите на модела на Стария континент стартират през октомври

Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид

Новият Ford Mondeo ще се предлага в Европа и в хибридна версия, съобщиха от компанията. И разкриха детайлна информация за модела, който ще дебютира в Европа близо 3 години, след като неговият вариант за САЩ бе показан на автосалона в Детройт.
Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид в Европа
Хибридно Mondeo ще получи 2.0-литров бензинов двигател с мощност 185 к.с., два електромотора, комплект литиево-йонни батерии с капацитет 1.4 кВт/ч и вариаторна скоростна кутия. Трансмисията, заедно с акумулаторите и управляващата електроника са разработени напълно самостоятелно от Ford.
Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид в Европа
Останалите двигатели бяха оповестени по-рано от производителя. Бензиновите мотори са три от семейството EcoBoost – 1.0-литров с 3 цилиндъра и мощност 125 к.с., 1.5-литров с 4 цилиндъра и мощност 160 к.с., както и 2.0-литров в две версии – 203 и 240 к.с.

Дизеловата гама се състои от 2.0-литров агрегат, предлаган в 3 варианта на мощност – 150, 180 и 210 к.с. Първите два ще се предлагат със система за задвижване на четирите колела, която ще се заплаща допълнително. В стандартни условия автомобилът ще работи с предно предаване, а задната ос ще се включва само при загуба на сцепление на предните колела. Прехвърлянето на въртящия момент към задната ос ще отнема 100 милисекунди.
Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид в Европа
Представител на Ford заяви, че новото Mondeo ще се отличава от американската си версия, която се продава под името Fusion. Автомобилите за ЕС ще се предлагат с 4 или 5 врати, както и във версия комби.

Моделът ще може да се поръча с адаптивни главни светлини, мултимедийна система MyFord Touch с 8-инчов дисплей, гласово управление и модул WiFi, система MyKey, позволяваща да се ограничат някои функции за неопитни шофьори, както и със система за автоматично паркиране. В оборудването на Mondeo ще бъдат включени и надуваеми предпазни колани.
Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид в Европа
Продажбите на новия Ford Mondeo в Европа ще стартират в началото на октомври.

Снимки: Ford

Тагове: ford mondeo
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Супер кола. Вече се замислих да сменям Фиестата. Форд винаги са били водещи в технологиите. Сега пак - надуваеми колани. тая машинка във вариант Виняле ще ми отива на костюма, дето о ще не съм си купил, ама ще го купя по случай случката.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 9 години )
    вариаторна скоростна кутия...? ...разработена от Форд ? Нищо добро не очаквам от тоя безсмислен хибрид.Само ще лъска имиджа май.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трансмисията, заедно с акумулаторите и управляващата електроника са разработени напълно самостоятелно от Ford.koeto e mnogo smu6tava6to.Nali Toyota im biaha prodali hibridnata tehnologia kak stanaha samostoiatelni v tova nesto.Mai e partenka tova.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Чудесно!
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    добре изглежда.Дано да е добър.