IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Синът на Шумахер стана световен вицешампион на картинг

15-годишният Мик Джуниър тръгва смело по стъпките на баща си

Синът на Шумахер стана световен вицешампион на картинг

Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - 15-годишният Мик, стана световен вицешампион по картинг в клас KF-Junior. В неделя тинейджърът, който се състезава под фамилията Бетч (това е моминското име на майка му Корина), финишира втори във финала на първенството във Франция. Състезанието бе спечелено от Етъм Ахмед (Вбр), който стана и шампион.
Синът на Шумахер стана световен вицешампион на картинг
"Разбира се, че се гордея с този резултат, но моята цел е един ден да стана световен шампион - каза след финала Мик Джуниър (на снимката вляво), както също е известен младият пилот. - Все пак това е едва началото на моята кариера, така че се надявам следващият път да съм едно стъпало по-високо."

Шумахер-младши не крие, че иска да тръгне по стъпките на баща си и един ден да стане световен шампион във Формула 1. По-рано тази година той участва в благотворително състезание по картинг в Бразилия, което спечели. Момчето обаче предпочита да се състезава под прякора Мик Джуинър, за да не се прави връзка с именията му баща.

В момента легендата от Формула 1 се възстановява в имението си в Швейцария след тежък ски-инцидент, претърпян в края на 2013 г. През последните седмици близките му и мениджърът му Сабине Кем не съобщават никакви подробности за състоянието му.

Снимка: Twitter

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    гого ( преди 9 години )
    простотията няма граници в българия, на момчето желая много успехи на пистата и да достигне успехите на баща си, този век едва ли ше се роди пилот който да може да го задмине
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    FastDriver ( преди 9 години )
    Ако говорим за моторните спортове от край време е така , защото името е марката която продава. Най-големите претенденти на Шумахер, Хил и Вилньов са синове на световни шампиони.Розбергсъщо, Верстапен, Магнусен с бащи пилоти. Други така и не успяха да се наложат но опитаха Пикет, Сена. Така че,явно е нормално да има приемственост.
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Бензина в кръвта вода не става.А на "ентелегенцията" отдолу ще кажа-то вашето бива,бива простотия и завист ама вие тоя път счупихте ***.
  • #2
    5 rate up comment 51 rate down comment
    Урааааа ( преди 9 години )
    Баща му неможа *** но дано той успее
  • #1
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Achtung ( преди 9 години )
    2024......Състезанието за голямата награда на Монца, Шумахер джуниър с Ферари остана втори след Етъм Ахмед с Грейт Уолл :) :)