IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички Ferrari с V12 мотори стават хибриди

Италианците са се отказали да ползват система с 4 турбини

Всички Ferrari с V12 мотори стават хибриди

Както всички автомобилни производители, така и компанията Ferrari е принудена да предприеме мерки за намаляване на вредните емисии на двигателите си. И докато при моделите си с V8 мотори италианците са готови да се примирят с поставяне на турбокомпресори, то при тези V12 са намерили различно решение.
Всички Ferrari с V12 мотори стават хибриди
Според изданието Auto Evolution експертите в Маранело от известно време са правили опити с поставянето на 4 турбини в 12-цилиндровите си двигатели, но така и не са успели да решат проблемите с поставянето им в моторния отсек и с осигуряване на нужното охлаждане.

Като алтернатива инженерите на Ferrari са решили да използват допълнителни електромотори и литиево-йонни батерии. Основните кандидати за получаване на хибридидни агрегати са суперколите FF и F12Berlinetta, чиито нови генерации ще се появят през 2017 г. Очаква се FF да запази и бензиновата си версия.

Към момента в гамата на италианците има една хибридна суперкола - Ferrari LaFerrari (на снимката), която е оборудвана с V12 бензинов мотор с 800 к.с., който работи в комбинация с електрически двигател (120 киловата) и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Този автомобил ускорява от 0 до 300 км/ч за 15 секунди.

Снимка: Ferrari

Тагове: ferrari laferrari
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    по-*** филм не бях гледал
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Автомобилните катастрофи са Световен Проблем и ние имаме РЕШЕНИЕ на тази трагедия за човечеството. Какво е Решението можете да видите в този док. филм. Моля споделяйте филмът, за да се достигне до това решение и на ПРАКТИКА!!! https://***.youtube.com/watch?v=H3E-a0ZPs9A&feature=youtu.be#
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    очевидно ферари не са знаели каква глупост е да сложат 4 турбини на V12, а аз много добре знам и то одавна. а преди време те платиха копенсация на Кими за да го махнат от отбора, а сега пък му дават 22млн. на година за да кара, a пилотите на форс-индия са пред него в класирането. смешници са.
  • #9
    2 rate up comment 16 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    щом изобщо са мислили за 4 турбини в 12цил. мотор - значи вече ми паднаха в очите. няма какво да говорим защо не са успели. дори 2 тубини във V12 с 6 литра обем са достатъчни за 800-900кс и то при не високи обороти. да не говорим, че и без да си много умен е можело да се сетиш че колкото и турбини да сложиш - пак на градско ще гори 35л на 100 и единственото решение при е хибрид. много са зле жабарите - затова всяка точка във F1 им струва 20млн. $$$
  • #8
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубаво че италианците избрха технологичния подход на японците - хибриди. Че ако бяха избрали немския - сега щяха да правят Ферари дизел с 4 турбини :)
  • #7
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Nurburgring 6:57, ама първата обиколка. Втората 7:57, щото батерията паднала и сега са 300 коня по-малко. Немски инженеринг - трагикомедия!
  • #6
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тоя па с тоя Нюрбург ринг - Порше 918 НЕ Е СЕРИИНА версия, която постави рекорда. Голям прас една писта, на всякъде по света фераритата са 1. Изобщо ферари ако им пукаше за Нюрбург Ринг щеше да пусне XX версия дори с миналата FXX ще сцепи времената на тия толупи. В ТОП геар го доказаха. Хич не сравнявай немските щайги с боговете в този клас . Само на марките с комплекси от други марки им се налага да правят ултра мега специални версии за една писта - Ферари са 1 навсякъде.
  • #5
    3 rate up comment 26 rate down comment
    поздрави от"фен ( преди 9 години )
    Nurburgring 6:57!A тази година другият "***" Bentley разказа в няколко състезания играта не само Ferrari,но и на няколко други спортиста,като MacLaren,Aston Martin,Porsche.
  • #4
    31 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    малумните вурстове сложили 2 двигателя от смешния им фаетон, надули ги с 4 турбини и на първия завой са по таван! не се е родила швабата дето да си има идея що е то спортен автомобил!а бг фенчето им е най-протото на цялата планета - сигурно с конглокс са го избирали.
  • #3
    37 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ХахАхАХ Някой сравнява ферари с немските бангии. Пич сбъркал си филма мойто момче, ферари неискат да направят толуп 2-3 тона с 2000 коня, а искат да направят балансиран и спортен автомобил, който е бърз както в завойте така и на правите - нещо, което немците немогат и винаги им дишат праха. При ферари всичко трябва да е прерфектно, неможе да си позволят нищо по-ниско от съвършенството. Бугатито, няма нищо революционно. Нито една технология приложена при него не е нова .