IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Adam S ще вдига 100 км/ч за 8.5 секунди

Германците предлагат огромен брой варианти за персонализация на хот-хеча

Opel Adam S ще вдига 100 км/ч за 8.5 секунди

Компанията Opel представи своя хот-хеч Adam S още на автосалона в Париж през пролетта, но тогава не бяха съобщени никакви никакви данни за динамиката на двигателя му. Сега германците решиха да поправят този пропуск.
Opel Adam S ще вдига 100 км/ч за 8.5 секунди
Още през пролетта стана ясно, че Adam Sще получи 1.4-литров турбо-мотор с мощност 150 к.с. и 220 Нм въртящ момент. На премиерата на модела от Opel обявиха, че той ще може да развие 220 км/ч, но сега тази скорост бе коригирана на 200 км/ч. Двигателят е комбиниран само с 6-степенна механична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8.5 секунди.

Освен по двигателя хечбекът се отричава от стандартната версия и по пренастроеното окачване, различната кормилна уредба и по-големите спирачни механизми. Opel Adam S ще може да се поръча с джанти с размер до 18 цола.
Opel Adam S ще вдига 100 км/ч за 8.5 секунди
Хот-хечът е получил и солиден списък с варианти за индивидуализация, включващ 10 различни отенъци на каросерията и 5 цветови варианта за покрива. За интериора се предлагат 4 вида кресла, като 3 от тях, включително и този на Recaro, са предназначени само за Adam S.
Opel Adam S ще вдига 100 км/ч за 8.5 секунди
Автомобилът вече е оборудван и с мултимедийна система IntelliLink, която позволява не само свързване на смартфона към бордовата електроника, но и разрешава използването на популярния сервиз  SIRI Eyes Free.

Снимки: Opel

Тагове: opel adam s
0 от 500
  • #5
    31 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Do 100 km/ch za 8.5 sec?! Goliamo chudo!
  • #4
    39 rate up comment 5 rate down comment
    fan ( преди 9 години )
    ИСтината е, че имах възможността да карам Адам 1.4 100 коня A14XEP двигател, В София всичко го гледат, но не е кой знае какво. ПО магистралата идва слаб и вози зле защото е къс. Точно да се разочаровам и тръгнах Белово-Юндола и се оказа, че колата е страхотна там. Е да не е Порше, но вървеше идеално, спираше идеално и изобщо голяма забава. За млад човек тоя спортен вариант е страхотен и гъзарски, нищо общо с Фиат 500 вервайте ми. Цената обаче е дебела, не знам кой на 22 години ще има тия пари...
  • #3
    37 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 9 години )
    Cъвместна разработка бе ***, СЪВМЕСТНА! и то доработена от Опел специално за Адам:
  • #2
    37 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 9 години )
    чети бе мастио, чети!http://***.autoreview.bg/news/news/read/366/opel-razkri-svoq-nov-gradski-model-adam/
  • #1
    52 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 9 години )
    Запомнихме вече, стига повтаря! Че си доста некомпетентен относно новите модели...