IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot направи хибриден кросовър с 499 к.с.

Концептуалният Quartz разчита на бензинов двигател и два електромотора

Peugeot направи хибриден кросовър с 499 к.с.

Компанията Peugeot официално представи нов концептуален кросовър, който носи името Quartz. Прототипът е оборудван с хибриден агрегат, чиято мощност, по информация на изданието Autocar, е 499 к.с. Дебютът на модела пред публика ще бъде на автосалона в Париж.
Peugeot направи хибриден кросовър с 499 к.с.
В силовата установка на Quartz влизат 1.6-литров бензинов турбодвигател с мощност 270 к.с. и 330 Нм, разработен от състезателното подразделение Peugeot Sport, 6-степенна автоматична скоростна кутия, а също така и два електромотора - по един за всяка ос. Тяхната мощност е по 85 киловата (115 к.с.), като те помагат както за въртенето на колелата, така и за зареждане на батериите при намаляване на скоростта.

Агрегатът има три режима на работа - напълно електрически, при който може да измине 50 км, пътен, при който едновременно работят бензиновият двигател и моторът на предната ос, както и състезателен. При него функционират и трите двигателя.

Прототипът е построен на модулното шаси EMP2, което и използвано за Peugeot 308 и Citroen C4 Picasso. Дължината на концепта е 4.5 метра, а широчината - 2.06 метра.п Така Quartz е 341 мм по-дълъг и с 321 мм по-широк от кросовъра Peugeot 2008. Той е оборудват с 23-цолови джанти и автоматично пневматично окачване, което може да променя пътния просвет от 300 до 350 мм в зависимост от данните на камерите и навигационната система.

В интериора на Quartz са използвани материали като базалт и специална тъкан с полиестер, която е получена от преработката на пластмасови бутилки. Подът, таванът, вътрешната част на вратите, както и креслата на концептуалния модел са обшити с кожа.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot quartz
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ПСА ако не извадят интересен дизайн няма който не мисля че коректно и мощностите на електромоторите и двигателя да се събират директно но маркетинга повелява да се представят големи числа
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добре изглежда, определено. Не като някои кашони напоследък.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    При хибридите до колкото съм запознат, максималната мощност на задвижването не се изчислява като просто се събере мощноста на ел. двигателя/и и тази на ДВГ-то. Една от причините е, че не може да се постигне максимална мощност на двата компоненета при еднакви или близки обороти, или поне нещо подобно имаше. Но технологиите се развиват, може да са решили проблема...При всички положения, това Пежо изглежда страхотно!
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    има 2 електромотора по 115кс - това са 230кс + 270 = 500. 1кс грешка е за да не можеш да спиш и да се чудиш къде е
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Александър ( преди 9 години )
    Не знам само как 270+115=499к.с.