IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкото Mini ще бъде направено с помощта на Toyota

Градският модел може да използва платформата на iQ

Най-малкото Mini ще бъде направено с помощта на Toyota

Още през 2011 г. Mini показа компактен хечбек под името Rocketman, но до пускането му в сериен вариант не се стигна, като от компанията се оправдаха с високата стойност за разработване на нова платформа. Сега обаче британците са готови да разрешат този проблем с помощта на Toyota, съобщава Autо Express.
Най-малкото Mini ще бъде направено с помощта на Toyota
Според най-новите информации в Mini смятат да построят компактен ситикар, като той ще бъде част от съвместния проект на BMW и Toyota за създаването на спортна кола. Auto Express цитира главния дизайнер на британската марка Андерс Уорминг, според когото за построяването на малкия хечбек може да бъде използвана платформата на Toyota iQ.

„Към момента нямаме подходящи технически решения, но работим усилено върху намирането на такива – призна Уорминг. – Един напълно нов градски автомобил ще бъде много уместен в моделната гама на Mini.“

Очакванията са серийната версия на Rocketman да се конкурира с модели като Smart Fortwo. В Mini планират да използват платформата на iQ, като за нея е предвидена алуминиева каросерия и минимиластичен интериор.

„За градски автомобил се нуждаем само от отлична кормилна уредба, удобни кресла и добре измислен и направен интерфейс. Пътуването в градски условия причинява стрес, затова ще се стремим да намалим елементите в интериора на колата. Истинският разкош е именно простатата“, обясни Уорминг.

Очакванията са подобен автомобил да се появи най-рано през 2016 г.

Снимка: Mini

 

Тагове: toyota iq mini rocketman
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Todd ( преди 9 години )
    И какво е това - минимиластичен интериор??? Ако някой знае да ме светне
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ники ( преди 9 години )
    Lotus също работят с toyota.
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    S Toyota rabotiat Aston Martin, Mini,BMW. S kopirova4ite ot folksvagen4e-skodka rabotiat samo v Kitai.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мини, откакто е собственост на БМВ не е никакво мини. Грозно, трошливо, неикономично и скъпо. Просто подмениха всичко в тази марка и е направиха да изглежда, като това на снимката. За жени и за гейчета с пари може и да е добре, но мен не ме кефи никак. Дано да променят концепцията си и наистина да върнат поне част от добродетелите на Мини. Дано това стане с помощта на Тойота. Те поне го могат.
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Това е добра новина, най-после може да излезе модел на Мини, който да напомни на духът на марката от миналото.... Защото последните модели са *** и хипопотамите :)
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    От БМВ знаят, че конструктивната надеждност може да получат от намиращата се на 10 000 км Тойота, а не от намиращите се само на 200-300 км от тях. Умни!:)
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Редакторите пак спят - "простатата" май трябва да е "простотата"; а другата грешка е фактологическа - какви британци в Мини, виж, ако бяхте написали баварци, щепше да е по-вярно. Мини отдавна не е мини, а е марка на БМВ.Иначе, карал съм iQ - уникален градски автомобил, няма кола с по-малък радиус на завой от нея, дори и смарт, който е доста по къс. Добър избор.
  • #1
    29 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От БМВ разбраха къде е истината и се съюзиха с правилната компания. Започнаха да изкарват високотехнологични модели след, като се случи този съюз. Безспорен факт. Преди това наблягаха на дизелите и др. подобни дрънгели. Да му мислят останалите и най-вече ВАГ с китайските си изпълнения...