IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Потвърдиха, че суперколата ще бъде в стила на концепта 2020 Vision Gran Tourismo

Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Nissan ще стартира в началото на 2015 г. процедура за постепенно разкриване на новото поколение на своята суперкола GT-R, съобщава изданието Motoring. Според информацията автомобилът ще бъде в стила на показания концепт 2020 Vision Gran Tourismo, предназначен за компютърна игра.
Премиерата на новия Nissan GT-R приближава
Още през миналата година японците загатнаха, че именно този концепт ще бъде в основата на новата Годзила. Сега това е потвърдено, като излизат и нови подробности за автомобила. Една от най-важните е, че част от каросерията му ще бъде направена от карбон, като ще бъдат използвани технологии от прототипите на Nissan, участващи в „24 часа на Льо Ман“.

Вече е известно, че суперколата ще запази сегашния си 3.8-литров турбо-двигател, познат от сегашното поколение. Той обаче ще получи „помощник“ – електромотор, което ще превърне Nissan GT-R в хибрид с обща мощност от 785 к.с. Максималният въртящ момент се очаква да достигне 1000 Нм. Освен това за следващия GT-R се предвижда и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, която да замени сегашната 6-степенна.

Промените в агрегата ще принудят инженерите на Nissan да променят и подхода си към дизайна. Основният проблем, който ще трябва да решат създателите на следващото поколение на машината, ще бъде с охлаждането на всички компоненти на двигателя.

Дори да видим новия Nissan GT-R догодина – най-вероятно на автосалона в Токио през есента, това ще бъде само концептуален модел. Серийната му версия ще бъде готова най-рано през 2018 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan gt-r
0 от 500
  • #40
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Учителя ( преди 9 години )
    Доколкото Рено управляват Нисан, толкова и двигателите са на Рено. По-принцип в алианса Рено-Нисан дизелите се раазработват от Рено, а бензиновите от Нисан
  • #39
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Павел ( преди 9 години )
    Няколко пъти пиша текста от епизода на Топ Гиър, слагам линка, но от автомедия го трият. Не казвам аз за двигателя, казват го от ТГ. Вижте сезон 2, епизод 8 започва с 350z
  • #38
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Балъка който е написал, че на 350Z двигателя бил от Рено е невероятен глупендър.
  • #37
    10 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Nito Mercedes,nito BMW imat takava kola. Za kakvi germanski marki izob6to stava vypros. Samo kopirat ot iaponeca.
  • #36
    10 rate up comment 2 rate down comment
    нисмо ( преди 9 години )
    Nissan 350Z има няколко двигателя през годините. Всички са 3,5 л. с различни модификации и подобрения. Никой от тях не е правен никога от французи и извън Япония. Ако някой твърди обратното да даде линк или мястото от където е видял, прочел подобно нещо. Или случайно, ако е забравил от къде е да припомни на кои точно модели Рено го слагат този двигател уж на Рено и от коя година и след това да погледне от коя година Нисан го слагат. Би трябвало щом е на Рено да го слагат на колите си, нали!
  • #35
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Павка, пафкаш ли тревичка? Или си на нещо по-силно, че толкова големи щуротии пишеш? И кво викаш казал Кларксън, че двигателите на спортните Нисани са на Рено? Аре бе? Ти вярваш ли си или сам не си вярваш? Ако си вярваш си за лекар, а ако не, значи просто лъжеш, което май е по-добре за теб. Според мен е третото - хем не си добре и хем лъжеш, но толкова елементарно, че никой нормален човек не би ти повярвал.
  • #34
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Павел ( преди 9 години )
    Ами не знам, но с годините Топ Гиър и Кларксън са се превърнали в институция и от техните ревюто се влияят доста хора. Доста скандали са ставали с автомобилни производители след техни ревюта и мнението им тежи. Щом АМ, Тесла, Кьонигсег и др. идваха с хеликоптер за да поправят колите си само и само да направят добро време на пистата и получат добра оценка. Но щом ти "капацитета" казваш, че не са авторитет
  • #33
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И някакъв супер *** некадърен *** се изцепва че били с мотори на Рено.Повярвайте ми тук такива некадърни *** вилнеят,че и в най затънтеното село в чалготеката не можеш да намериш такива ***.
  • #32
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе хора потресен съм.Може ли в днешни времена да има толкова *** в тази държава.Имам чувство,че съм в бразилска джунгла.Такива *** селяни като пишещите в *** със свещ да ги търсиш не можеш да ги намериш.По Дискавъри от една година дават филм за пройзводството на Нисан GTR,дават завода,технологиите хората които произвеждат двигателите имената им интервюта с тях целия технологичен процес.Табелките който са закачени на дрехите им с поредни номера.
  • #31
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кларксън ako kaje 4e si glupak taka li e ili ne? Tova e teveliviziono 6ou mom4e i niama nisto obsto s realnosta.Ima oficialno info koj dvigatel koj go e napravil i razrabotil.Nito v GTR nito v Z350 ima nesto frensko a za dvigatel da ne govorim