IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Veneno Roadster скочи до 5,7 млн. евро

Като нов редкият кабриолет струваше 3,3 млн. евро

Lamborghini Veneno Roadster скочи до 5,7 млн. евро

Lamborghini Veneno Roadster скочи до 5,7 млн. евро
Снимка: Lamborghini

Ексклузивният роудстър на Lamborghini, който бе пуснат в серия от само 9 бройки, излезе на вторичния пазар. Цената на Veneno Roadster обаче е скочила значително в сравнение с исканата от производителя, става ясно от обява в най-големия германски сайт за продажба коли Mobile.de.

Публикуваната обява сочи цена от зашеметяващите 5,7 млн. евро. За сравнение обявената от Lamborghini цена бе "само" 3,3 млн. евро.

Lamborghini Veneno Roadster се появи на пазара в три пъти по-голям тираж от закритата версия на колата. Всички 9 екземпляра обаче бяха предплатени още преди кабриолета да бъде показан официално пред публика.

Продавачът в германския сайт уточнява единствено, че колата е в наличност и е една от последните. Не става напълно ясно дали е излизала на пътя или е чисто нова, закупена за да бъде препродадена по-късно на по-висока цена.

Припомняме, че Lamborghini Veneno Roadster разчита на познатия 12-цилиндров двигател с обем 6.5 литра и мощност 750 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна ISR скоростна кутия. Ускорението 0-100 км/час отнема 2.9 секунди, а максималната скорост е 355 км/ч.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По фаровете и предницата е направо в клас LMP1.
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То и сега има разни дето пръскат ц четка по платното и празнят "хаотично" тубички, разликата между тях и Джаксън Полак е бил първи, който е измислил този стил и с него се е прочул. И не е задължително този който купува картината да я харесва. Някои хора гледат чисто практично, като инвестиция и вложение на парите си в тези картини.
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти виж картината черен огън. "Черен огън" (Black Fire I, 1961) от Барнет Нюман, картината, за която беше платена най-голяма сума за тази година - $84,1 млн. Там на черно-бял фон има една черна линия.Има и друго безумие картината с име 5 на Джаксън Полък 140 милиона долара. Там художника е изпразвал хаотично тубичка, след тубичка боите.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    ако тази картина http://entertainment.time.com/2012/11/14/rothko-fetches-75-million-at-record-setting-sothebys-sale/ може да се продаде за 75млн.$ - значи това ламбо е даже далавера
  • #2
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Уникално грозен автомобил.
  • #1
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това си е бизнес в цял свят. Късите серии на суперколите, качват цена и много хора ги поръчват, за да изкарат пари, след като я продадът на старо. Други пък просто инвестират парите си в такива коли, като знаят, че парите им щесумножават много по-бързо в автомобил, отколкото в банка, същото се отнася и за скъпите картини.