IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска нов хибрид на всеки четири месеца

През следващите 3 години ще се появят общо 11 plug-in хибрида

Mercedes пуска нов хибрид на всеки четири месеца

Mercedes-Benz ще пусне на пазара общо 10 plug-in хибрида през следващите 3 години. Това съобщава изданието Caradvice, като цитира шефът на отдела за изследвания и разработки на немския производител Томас Вебер.
Mercedes пуска нов хибрид на всеки четири месеца
S500 Plug-in Hybrid. Снимка: Mercedes

Планът на Mercedes предвижда до 2017 година в гамата от модели да има общо 11 хибридни автомобила, оборудвани със система за зареждане от електрическата мрежа. Първият от тях - S500 Plug-in Hybrid, вече бе официално представен, а следващият ще бъде изграден на базата на C-Class.

Гамата от plug-in хибриди на Mercedes няма да включва само моделите от горния клас - C-, E- и S-Class, но няколко SUV автомобила, уточни Вебер, като заяви, че компанията му ще пуска нов plug-in хибрид на всеки четири месеца.

Към момента няма подробна информация за бъдещите модели. Очаква се обаче една от хибридните системи да включва 2.0-литров бензинов двигател и електромотор с мощност 68 к.с. При по-големите автомобили системата ще се състои от 3.0-литров агрегат и електромотор.

Настоящият plug-in хибрид на Mercedes-Benz - S500 Plug-in Hybrid, използва комбинация от 3.0-литров двигател и електромотор, като изразходва средно по само 2.8 л/100 км.

Очаква се още в началото на октомври по време на автосалона в Париж да бъде представен C-Class Plug-In Hybrid.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    жибри ( преди 9 години )
    а бе този журнализ...в първите 3 изречения плюз заглавието едно и също казва уеее. що си запълва статията
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е нищо де. Кво е някви 10-20 иляди ойро отгоре за електриката? Феновете плаща за престиж.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе тея нали отричаха хибридите, а сега почват да се правят на големата раотъ понеже другите ги пускат. Ама другите ги пускат не с мощност за чистаки или самобръсначка, а наистина мощни. Швабето пак се е нажабурило с вода и прави някаква неясна гаргара, докато другите произвеждат от много години ефективни, мощни, икономични и достъпни хибриди. Просто немската и японската техники са на светлинни години. Едните правят реални хибриди, а другите се мъчат са такива и буксуват на място...
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    ne e lo6o
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аутокомедиа стига с тези вицове направо отнесохте жълтата фланелка.Този вмирисан глокник и хибрид,несъвместими думи.
  • #1
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Ето флагмана на луксозните лимузини. При заредени батерии автомобила ще се срелне в градската джунгла с цели 109 кс от ел. двигателя, а бъдещите модели с цели 68 кс. А онзи смотан Lexus LS600 с неговия електромотор от 220 кс още през 2007 г, къде е тръгнал да се мери с превъзходството на немския премиум модел.