IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Soul ще получи 4х4 и мощен турбо-мотор

Двигателят е с обем 1.6 литра и развива 204 к.с.

Kia Soul ще получи 4х4 и мощен турбо-мотор

Kia подготвя спортна версия на модела Soul с 1.6-литров мотор, съобщи представител на марката пред Automobile Magazine . И допълни, че в компанията обмислят и снабдяване на автомобила със система със задвижване на четирите колела.
Kia Soul ще получи 4х4 и мощен турбо-мотор
Част от технологиите за бъдещата модификация на Soul бяха показани на концептуалния модел Kia Trackster (на снимката), който излезе през 2012 г. Той се превърна в предвестник на второто поколение на Soul, като едновременно с това намекна за по-спортното бъдеще на модела.

Концептът обаче разчиташе на 2.0-литров турбо-двигател, докато при новата версия на Soul той ще бъде с обем 1.6 литра с директно впръскване на горивото. Моторът от серията Gamma развива 204 к.с. и 265 Нм, като е добре познат от двата хот-хеча на корейците - cee’d GT и pro_cee’d GT.

Тези два модела са изградени именно на същата платформа, на която е и Soul, така че няма да има проблем с поставянето на мотора. За разлика от тях обаче кросовърът с турбо-мотор и система 4х4 ще се предлага единствено с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Според информацията системата за задвижване на четирите колела ще бъда заимствана от Kia Sportage. Тя е разработка на компанията Magna Steyr.

Снимка: Automedia.bg

Тагове: kia soul kia trackster
0 от 500