IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи обновената B-Class

На модернизация е подложена и електрическата версия B-Class Electric Drive

Mercedes-Benz представи обновената B-Class

Германската компания Mercedes-Benz разпространи информация и снимки за обновената версия на B-Class, чиято премиера ще се състои в началото на октомври по време на автомобилното изложение в Париж.
Mercedes-Benz представи обновената B-Class
Що се отнася до промените в дизайна, те не са особено мащабни. Виждат се леко изменена предна броня с по-големи отвори за въздух и нови дневни светлини, интегрирани във фаровете. Новост са и светлините LED High Performance, които се предлагат опционално за електрическата версия B-Class Electric Drive. В задната част измененията са сходни, като засягат светлините, които са изцяло LED, и бронята.

В салона пък е поставен стационарен 12-инчов дисплей, а амбиентно осветление дава избор от 12 цвята. Налична е и системата за предупреждение за сблъсък, която
работи при скорост 60 - 200 км/час.
Mercedes-Benz представи обновената B-Class
Двигателната гама на обновената B-Class е представена изцяло от 4-цилиндрови двигатели. Базовият модел B 180 се задвижва от 1.6-литров двигател, който генерира 122 к.с. и 200 Нм. Следващият в гамата бензинов модел - B 200, използва същия агрегат, но със 156 к.с. и 250 Нм. При B 220 4MATIC агрегатът е 2.0-литров със 184 к.с. и 300 Нм, а върховият B 250 предлага 211 к.с. и 350 Нм.

Дизеловите предложения стартират с B 160 CDI, задвижван от 1.5-литров агрегат с 90 к.с. и 240 Нм. При B 180 CDI показателите са 109 к.с. и 260 Нм, а B 200 CDI, задвижван от 2.1-литров агрегат, предлага 136 к.с. и 300 Нм. На върха в дизеловата гама е B 220 CDI, предлагащ 177 к.с. и 350 Нм.
Mercedes-Benz представи обновената B-Class
Електрическият модел B-Class Electric Drive вече разполага с мощност от 180 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Електромобилът ускорява от място до 100 км/час за 7.9 сек., а максималната скорост на движение достига 160 км/час. Автономният пробег на машината е 137 км., а пълното зареждане на батериите отнема 3.5 часа. Възможно е и по-бързо зареждане - за 2 часа, което доставя пробег от около 100 км.

Обновеният B-Class вече се продава на повечето европейски пазари. Цените в Германия стартират от 27 102 евро, а първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени в края на ноември тази година.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е, това не са обикновени българи - половината са пилоти от Формула 1, а останалите са дизайнери от престижни италиански студия.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само българин може да пътува в 15 годишен Опел и да обсъжда недостатъците на най-новия Мерцедес
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    За града е супер, но дизайнът е смешен!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    некъв ( преди 9 години )
    така бмв серия 2 актив тоуерер и тоя мерцедес би трябвало да издухат фолксваген голфспортсван
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до: 100% ( преди 9 години )
    До Анонимният по долу-по нивото ти на комуникация си личи интелектуалното ниво! Бързаш да обиждаш хора, които не познаваш.По темата-в момента съм в Япония-карат се супер готини среден клас японски премиуми! Това, на какво ниво са хората не можеш да го определиш от ***. Трябва да излезнеш и да видиш!
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Пацо ( преди 9 години )
    Много си е хубава колата, жена ми вече 4г си я кара и не иска и да чуе за друга. Дал съм 1000лв за консумативи и едни тампони по окачването за почти 50к. Колежката и си взе няква подобна на тоя клас тойота ако не бъркам версо и двете са на мнение че мерцедеса е по хубав а май и по здрав.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Карам Subaru със 7 цилиндъра и касетофон Sonashi, светкавични реакции и плавен ход. Ярис, поне си успял да напишеш Субару правилно! Браво, АйКю-то ти може и да клони към 10 вече! :)
  • #5
    8 rate up comment 9 rate down comment
    100% ( преди 9 години )
    До Анонимният по долу-по нивото ти на комуникация си личи интелектуалното ниво! Бързаш да обиждаш хора, които не познаваш.По темата-в момента съм в Германия-карат се супер готини среден клас немски премиуми! Това, на какво ниво са хората не можеш да го определиш от ***. Трябва да излезнеш и да видиш!
  • #4
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Карам Лексус с 6 цилиндъра, светкавични реакции и плавен ход. На ниски обороти единствения признак че двигателя работи е стрелката на оборотомера. Има и недостатък - пешеходците не ме чуват когато идвам и понякога се налага да ги изчаквам докато се размотават. Други въпроси?
  • #3
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Теб пък каво те вълнува кой, каква кола кара! Нито си им изкарвал парите на хората, нито си им светел, когато са е купували. Тук въпросът е съвсем друг и явно кухата ти хралупа не може да го разбере. Въпросът е защо немската света троица лъже всички с разни сапунерки, които ги включва в общата бройка премиуми. После се бият в гърдите колко много продавала, а всъщност продават предимно малките си модели с малки дизели взети от др.компании и ги наричат премиум. Премиум са, ама друг път...