IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Venucia e30 - китайската версия на Nissan Leaf

Електрическата кола ще се произвежда и продава в Китай

Venucia e30 - китайската версия на Nissan Leaf

Съвместната компания Dongfeng Nissan представи модела Venucia e30, който представлява версия на Nissan Leaf за китайския пазар.
Venucia e30 - китайската версия на Nissan Leaf
Китайският автомобил е почти аналогичен с познатия в Европа и САЩ електрически модел на Nissan. Минимални разлики се откриват в предната броня, решетката на радиатора и задната броня. Салонът изглежда напълно идентичен, с изключение на волана, който е получил емблемата на Venucia.
Venucia e30 - китайската версия на Nissan Leaf
Информация за техническите и динамични характеристики на Venucia e30 към момента не е разпространена. Можем обаче да очакваме китайският автомобил да получи същата задвижваща система, на която разчита и Nissan Leaf - електромотор с мощност 107 к.с., който черпи енергия от пакет литиево-йонни батерии.

От Dongfeng Nissan все пак уточняват, че Venucia e30 ще се предлага с двата вида зарядни - стандартно и бързо. Второто може да достави заряд за изминаването на 60 км., като в този случай зареждането отнема само 5 минути.
Venucia e30 - китайската версия на Nissan Leaf
Електрическият Venucia e30 ще се предлага в най-големите градове на Китай, сред които Пекин, Шанхай, Гуанджоу, Шенжен, Далиан, Ухан, Тиендзин, Джънджоу. Цените стартират от около 33 000 евро.
Venucia e30 - китайската версия на Nissan Leaf
Снимки: Dongfeng Nissan

Тагове: nissan leaf venucia e30
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Това не е реплика. В Китай по закон могат да съществуват само съвместни предприятия и никой производител не може да си произвежда колата там, без да има връзка с китайска компания. Така трябва да стане и тук, защото ни заляха западните заводи, собствениците на които дават по 500-600 лева заплати и сменят персонала през 3 месеца.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Борис ( преди 9 години )
    ... да, да :D, задвижващата система ще е баш същата. Гледам им репликите на китайците, иска ми се да кажа нещо хубаво, но продуктите им са пълна скръб и мизерия.... а по-лошото е, че който и native китайски продукт да погледна (независимо дали става въпрос за автомобилостроене), колкото и да имитира западните и японските продукти все изостава и то по-най важните показатели - безопасност, надеждност, финес в изработката, функционалност
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Гроздето е кисело, нали!
  • #1
    6 rate up comment 14 rate down comment
    PFFFF! ( преди 9 години )
    Няма такава грозотия!