IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi няма да спре до Q8

Компанията подготвя не един, а два големи кросовъра

Audi няма да спре до Q8

На предстоящото международно изложение в Лос Анджелис компанията Audi ще покаже два кросовъра, които са по-големи от настоящия флагман на марката в този сегмент - Q7. Това съобщава Automotive News, като се позовава на свои източници.
Audi няма да спре до Q8
Неофициално изображение

Първият от двата нови модела ще носи името Q8 и ще представлява купеобразна версия на Q7, на чиято платформа MLB Evo ще бъде изграден. Той ще запази формулата с 5 места, като ще трябва да се конкурира с BMW X6 и с бъдещия Mercedes-Benz MLC. Двигателите и скоростните кутии ще бъдат същите като на новото поколение на Q7.

Компанията от Инголщат няма да спре до цифрата 8, а ще покаже и още един кросовър – Q9. Неговото име е било регистрирано в Европейското патентно бюро още през юни, твърди Automotive News. Това ще бъде най-големият и луксозен всъдеход на марката, като целта му е да се пребори за клиенти с Cadilac Escalade, с удължената версия на Range Rover и с Mercedes-Benz GL. А основните пазари, на които ще се предлага, ще бъдат Китай, Близкия Изток, Северна Америка и Русия.

Новият флагман на Audi също ще използва платформата MLB Evo, а двигателите ще бъдат бензинови и дизелови V8 и V12. Ще има и хибридна версия, която ще може да се зарежда от електрическата мрежа. Агрегатите на бъдещото Q9 ще бъдат комбинирани само с автоматична скоростна кутия.

И двата нови кросовъра на германската марка ще бъдат показани като концептуални модели. Очакванията са първи на пазара да се появи Q8 – през 2016 г., докато серийната версия на Q9 ще излезе около година по-късно.

 

Тагове: audi q8 audi q9
0 от 500
  • #15
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малииииий, къв е тоя батал бе 'ора? Тухла 4етворка вади по-добра визия и аеродинамика. Да не говорим, че тухлата е и по-надеждна от това недоразумение за което всеки знае, че винаги може да те остави на пътя. Поне е хубавото, че собствениците на такива батали по-далеч от чалготеката не 'одят, та и да закъсат репатрака е наблизо и дебне да прибере чалгарчетата нашили се с немски премиуми.
  • #14
    5 rate up comment 7 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    от: Анонимен( преди 5 часа )Audi са велики! Винаги съм го казвал. Довечера ще пия за това.---------------------------------Разбира се, че ще удариш една парцуца директно както се вари от казана, в някое пернишко село :) И после ще се прибереш с голфа да ошамариш децата и жената за всеки случай, нали?
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чудесен автобус. Разчупва представите за дизайн в този клас.
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Момент, да не са объркали нещо в статията - АУДИ, великите и недостижимите вадят модели за да се конглокират с БМВ и МБ? Ай стига бе, не се ли равнеше света по тях в крайна сметка, нали са каймака на народната марка? само дано не праснат алуминий по окачването, че ще заринат сервизите особено по държавите с по-лоши пътища :(
  • #11
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всеки средноинтелигентен човек като чукни в Гугъл излиза информация,че всеки 27-двигател на *** марка Алуди е за моргата.Във същия гугъл чуквате и виждате че единствената марка с рекорд на Гинес в света е Хонда.1 300 000 пройзведени двигателя без нито един дефект.Наздраве на всички селяни кючекчии и чалгаджии с *** *** от Алуди.Пред фактите и боговете мълчат.
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    "Европейските премиум брандове залагат на модерни технологии"Ха-ха, какъв е тоя виц???? Канцерогенните дизели ли са модерни технологии? ВАГончо, следващия път като преписваш, преписвай правилно.
  • #9
    13 rate up comment 1 rate down comment
    бай Пешо ( преди 9 години )
    Я па че си поръчъм една деветка с предно!Требе да има, щом има и осмица на предно.
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе Дошо боклучав е двигателя само на Тойота. Това, че Тойота са световно известен производител на бараки с евтини пластмаси, неработещи *** на заста и спирачките, дефектни мотори, които гълтат масло, колкото и гориво на километър и т.н.... и т.н..... и т.н..... Тойота спуквана от глоби, за укриване на дефекти, спеквана от дела от милионите си клиенти. Тойотите задръстват сервизите с милиони всяка година... и т.н. и т.н....
  • #7
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Леле, това на снимката изглежда жестоко , расова машина със страхотен дизайн, дано е нещо подобно следващото поколение.
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хм. Странно до сега си мислех, че настоящото Q7 е всъщност в един клас с Мерцедес GL.. Тъй като Q7 е доста по-голям от Х5 и ML. И габарита му е напълно еднакъв с GL. И двата мисля, че бяха с еднаква дължина и височина. Значи най-вероятно новия Q7 ще е с намален габарит до размерите на Х5 и ML а Q9 ще е с размерите на настоящия Q7.