IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo вдига продажбите с нови модели

В компанията подготвят електрическо купе и малък кросовър на базата на V40

Volvo вдига продажбите с нови модели

В компанията Volvo празнуват отличния старт на продажбите на новия XC90, но едновременно с това работят върху няколко нови автомобила, които трябва да им помогнат да си върнат водещите позиции на пазара, съобщава Automotive News.
Във Volvo работят и върху електрическо купе
Шефът на отдела за планирания към шведския производител – Лекс Керсемакерс, заяви, че в компанията се готвят да построят електрическа версия на концептуалния модел Concept Coupe (на снимката). Според него подобен електромобил ще може да се конкурира с особено популярните на някои пазари машини на Tesla Motors.

Други подробности за проекта не бяха дадени, но шведите не крият амбициите си през 2020 г. да продават по 800 000 автомобила годишно. През миналата година компанията завърши с резултат от 427 000 единици, а през първата половина на тази година във Volvo имаха повод за празнуване, след като най-после излязоха на печалба.

За достигането на новата цел скандинавците работят и върху други модели. С особен приоритет е създаването на малък кросовър от серията 40, но преди това трябва да бъде готова платформа за него. Той ще трябва да замени настоящия V40, който използва базата на Ford Focus.

Освен това във Volvo смятат да предложат и специална, луксозна версия на новото XC90. Тя ще бъде с 4 места, а не със 7, както е оригиналният кросовър. Специалните седалки ще бъдат със система за масаж и за запомняне на особеностите на тялото на пътника. Задните кресла ще бъдат изнесени по-назад, за да се увеличи пространството за краката на пасажерите.

След другите основни приоритети на скандинавския производител е създаването на нов флагман на марката, който да замени остарялото вече S80. Новият седан ще се казва S90, като на неговата основа на по-късен етап ще бъде изградено и комби V90.

Снимка: Volvo

 

Тагове: volvo xc90 volvo v40
0 от 500