IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot представи спортното 308 GT

Моделът ще бъде наличен във версии хечбек и комби

Peugeot представи спортното 308 GT

Френският производител Peugeot представи спортната версия на новото поколение 308, носеща добавка GT в името си. Моделът, който ще бъде наличен във версии хечбек и комби, ще стъпи на пазарите през октомври.
Peugeot представи спортното 308 GT
Новият 308 GT е получил както визуални, така и механични промени. Екстериорът е обзаведен със семпли, но видими добавки, сред които различна решетка на радиатора, леко изменена предна броня, странични прагове и задна броня с вграден дифузьор, в която се помещава изпускателна система с две крайни тръби. Интериорът също е получил уникално оборудване, но към момента то остава загадка.

Спортната модификация на новото поколение Peugeot 308 ще може да се оборудва с два двигателя - един бензинов и един дизелов. Бензиновият е 1.6-литров THP с четири цилиндъра, като предлага 200 к.с. и 285 Нм. Този мотор се оборудва с механична скоростна кутия с 6 степени. Дизеловият 308 GT разчита на 2.0-литров BlueHDI агрегат, генериращ 180 к.с. и 400 Нм, като се куплира с автоматична скоростна кутия.
Peugeot представи спортното 308 GT
Промени спрямо стандартните версии на френския автомобил има още в окачването и спирачките. Освен това 308 GT се оборудва с по-чувствителен педал на газта, а пакетът Driver Sport Pack присъства в стандартното оборудване.

Всички подробности, включително техническите характеристики и цените, ще бъдат разкрити по време на премиерата на модела в Париж през октомври.

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Идиот ( преди 9 години )
    Колата изглежда доста добре. Дано да сложат и още по-мощни двигатели, че тия 10 и повече години с един 3.0 207 коня почти ги затриха...
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    С това синьо изглежда много добре както и 208 имат един страшно як тъмно лилав цвят. Браво!
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    с тази муцуна като плесната с джапанка която слагаха на 407 207 и ако не се лъжа на старото 308 бяха малко неудобни за каране - новата и изглежда по-добре и би трябвало да е по-удобнано както каза колегата всичко е въпрос на вкус а НАЙ-важната екстра на колата е да ти харесва как изглежда
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Въпрос на вкус, казало кучето и се облизало под опашката!
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз пък преди не ги харесвах, сега взеха да ми хващат окото.
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Преди време, Пежо ми харесваха заради външния вид, а сега и това са го развалили...Дано поне качеството да е по-добро, но надали!