IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа бъдещето на DS

Концептът Divine блести с камъни Swarovski във фаровете и интериора

Citroen показа бъдещето на DS

Citroen разкри нов концептуален модел – Divine DS, който трябва да демонстрира бъдещето на автомобилите от луксозния бранд на марката. Машината ще дебютира пред публика по време на автосалона в Париж в началото на октомври.
Citroen показа бъдещето на DS
При дължина от 4210 мм и широчина от 1980 мм машината изглежда доста компактно. Нейната широка и мощна предна част е проектирана в стила на дизайна DS Wings, който за първи път бе показан при моделите DS 5LS и DS 6. В центъра на решетката на радиатора е сложена емблемата DS.
Citroen показа бъдещето на DS
Интериорът е подчинен на контраста между мястото на водача, напомнящо кабина на пилот, и линията на местата за пътниците. Централната конзола е украсена с декоративни камъни, като цифровият часовник в средата е направен от гранит, покрит с парченца злато. Воланът на автомобила е правоъгълен, а креслата залагат на футуристични форми.
Citroen показа бъдещето на DS
В оформянето на модела с участвали експерти от фирмата Swarovski Lesage. Фаровете на автомобила с украсени с кристали от Swarovski. Такива има в покритието на вътрешната страна на вратите и върху приборния панел. Кожата е дело на френската модна къща Lesage, която се слави с високото си качество.
Citroen показа бъдещето на DS
Фаровете на Divine DS разполагат с по 2 лазерни диода във всеки един от модулите. Лазерната технология влиза в действие и допълва светодиодните фарове при скорост над 60 км/ч. Задните светлини са LED.
Citroen показа бъдещето на DS
Концептът се задвижва от 1.6-литров двигател THP с мощност 270 к.с. Той е с турбо-компресор и директно впръскване на горивото, като се поставя и на Peugeot RCZ R. Моторът отговаря на еконормите Euro6, като нивото на вредни емисии при него е 145 гр/км.

Снимки: Citroen

 

Тагове: citroen ds divine ds
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    DS ( преди 9 години )
    хаха *** Angeloff я погледни концепта Sportlounge и DS5 тогава
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Angeloff ( преди 9 години )
    Споровете за дизайна са излишни,защото съм убеден,че и 50% визията,която са показали,няма да е такава в серийния модел ;)
  • #11
    15 rate up comment 0 rate down comment
    ds ( преди 9 години )
    Ти като гледам си на другия бряг без да имаш Ситроен :D Това са истински автомобили различни от масата....и това им е чара
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    Както винаги съм казвал, ако цялата автомобилна индустрия върви в една посока, Ситроен ще са в другата.
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    DS ( преди 9 години )
    Unikalen e ,kakto vsichki ot DS liniqta... :)
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до: Nev ( преди 9 години )
    И кое му е изчистеното и елегантното на дизайна? Многото ръбове ли или нещо друго? Толкова ръбати форми дразнят окото. Прекалили са в това отношение и от там идва кичозността. А колкото до ес класата на МБ, то тя пък е върха на кича и удря всички в това отношение в земята.
  • #7
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Nev няма смисъл да го обясняваш. Ситроен в цялата си история е бил и ще бъде за хора които искат да са извън сивата схема, хора които обичат новото нестандартното. Като цяло човека е така устроен че не обича различното макар ида му хареса той не е готов. За това масово се кара голф и се харесва А8 пред куатро порте.
  • #6
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    На който му е кич това, направо си няма идея от изчистен и елегантен дизайн! Това е просто друго измерение! На който не му харесва, най- вероятно върха на дизайна му е ес класа на Мерцедес, който е с ред телевизори, ред духалки, и ред копчета!
  • #5
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Китайски кич е това.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    е хайде сега от едните стопове толкова голям проблем ли ще правим или намекваш че хората предимно отзад ще я гледат - едва ли ще върви лошо с тия 270 коня ама чак пък толкоз