IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Hyundai i20

Хечбекът ще се предлага с избор от 5 двигателя

Това е новият Hyundai i20

Компанията Hyundai официално представи второто поколение на хечбека i20. Още в средата на август корейците разкриха първите подробности за модела, но едва сега съобщиха точните му технически характеристики и показаха снимки на интериора.
Това е новият Hyundai i20
Габаритите на хечбека са дължина от 3995 мм, широчина – 1710 мм, широчина – 1490 мм и междуосие – 2570 мм. Така моделът е с 40 мм по-дълъг, с 24 мм по-широк и с 16 мм по-нисък от своя предшественик. Разстоянието между двете оси при новия i20 е нараснало с 45 мм.

В салона на автомобила място над главите и за краката на пътниците на предните седалки се е увеличило съответно с 33 и 24 мм. На втория ред седалки вътрешната височина на кабината е 978 мм, а мястото за краката на пасажерите е 794 мм. С 10% е пораснал обемът на багажника, който вече достига 326 литра.

Хечбекът ще се предлага с избор от 5 двигателя – 3 бензинови и 2 дизелови. Първите са представени от 1.25-литров с две версии на мощност – 75 и 84 к.с., както и от 1.4-литров с мощност 100 к.с. Най-слабият от тях в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия ускорява от 0 до 100 км/ч за 13.6 секунди, а най-мощният – за 11.6 секунди.

Дизелите са с обем 1.1 и 1.4 литра, като предлагат съответно 75 к.с. (180 Нм) и 90 к.с. (240 Нм). Те работят в комбинация с 6-степенна механична трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч при по-слабия мотор става за 16 секунди, а при по-мощния – за 12.1 секунди.

Топ версията на втората генерация на Hyundai i20 може да бъде поръчана с мултимедийна система с памет 1 гигабайт, панорамен покрив с люк и подгряване на волана. Хечбекът за първи път е оборудван със система за предупреждение за напускане на лентата на движение.

Новото поколение на хечбека ще се произвежда в завода на Hyundai в Турция, като ще се предлага в 4 нива на оборудване - Access, Comfort, Panorama и LED. Премиерата на модела ще бъда на автосалона в Париж през октомври. По-късно ще се появи и версия на i20 с 3 врати, за която вече съобщихме.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai i20
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Доста впечатляващо, 1.4 дизел с 240 НМ. При VW 1.6 TDI e 250 Nm.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Прав си, Това е като S-класа пред Поло и Фабия. Особено Поло- аеродинамична тухла. Можеш дасе порежеш на ръбовете и...:))) голяма дръгна. Не мога да си сдържа иронията. За това и Клио го утрепва по продажби.
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    подгряване на волана, предупреждение за напускане лентата на движение,... все неща които ги няма в Поло и Фабия. Баста!
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е не е идеално зле. Вижте моделите на Volkswagen, там грозния дизайн е недостижим, както и калпавата техника и евтини материали.
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е не е идеално зле. Вижте моделите на Тойота, там грозния дизайн е недостижим, както и калпавата техника и евтини материали.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези да не са решили да отнемат титлите на ВАГ за най-грозни автомобили.Това на снимката е едно голямо л.йно.Даже и на цвят са го докарали...
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Предния модел на и20 бе Корса сега Ситроен. После от Хюндай се чудят защо хората ги било срам да карат Хюндай. Въпроса е реторичен. Бяха и ще си останат плагиати.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много скучен дизайн. Ако мине покрай мен няма да ми направи никакво впечатление.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Поръчкова екстра си е!
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъв в тоя "селски тунинг" (затъмнените стъкла) на снимката? Това как да го разбирам като послание?