IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti Q70 пристига в Париж с двигател Mercedes

Дизеловият агрегат генерира 170 к.с. и 400 Нм

Infiniti Q70 пристига в Париж с двигател Mercedes

Европейската версия на Infiniti Q70 ще направи своя дебют по време на изложението в Париж, съобщават от японската компания. Моделът ще предлага нов дизелов двигател, произведен от Mercedes-Benz.
Infiniti Q70 пристига в Париж с двигател Mercedes
Европейската версия на Q70. Снимка: Infiniti

Новият Infiniti Q70, който по-рано се продаваше под името Infiniti М, бе представен през април на изложението в Ню Йорк. Моделът за Европа, който ще видим в Париж, има различни брони, LED светлини и леко променена решетка на радиатора.

Промени спрямо американската версия са направени и по окачването, което е съобразено с пътищата и маниера на шофиране в Европа. Променен е и интериорът, който демонстрира различни материали и допълнителни ниши за съхранение на дребни предмети.

Най-голямата новост при модела е новият 2.2-литров турбо-дизел с четири цилиндъра. Агрегатът е разработен от Mercedes-Benz и предлага мощност от 170 к.с. и 400 Нм. максимален въртящ момент, който е наличен в диапазона между 1600 и 2800 об/мин.

Новият Infiniti Q70 ще предлага също така избор от бензинов и хибриден агрегат, но подробностите за тях ще станат ясни в началото на октомври в Париж.

 

Тагове: infiniti q70
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    k ( преди 9 години )
    Това е фейслифт, не е нов модел.Карал съм хибридната версия и е уникална машина!И като всеки хибрид харчи доста повече извънградско, отколкото в града.
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 9 години )
    Хубаво с двигател на Мерцедес, но защо 'малкия' 2.2? За кола от този клас си трябва 3.0, за да върви. Не му отива някакси. Мотора E350 cdi, например.
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малее, Баварците ако направят алианс с Тойота... ще изкъртят пазара. Може политиците да не им позволяват че другите ...
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и сега ще напишете киа като киа нали....
  • #20
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немските фенчета пак са преяли с пропаганда. Електрическа турбина им се привижда.. Яки мозъчни промивки правят дойчовците.
  • #19
    1 rate up comment 6 rate down comment
    л ( преди 9 години )
    Този двигател се монтира от 2008г. в автомобилите на Мерцедес. А в тези на Инфинити от модела Q50 насам.Разработката на БМВ за електрическа турбина е патентована през ... 2011г., ако не се лъжа. А от кога се използва в колите им не мога да кажа със сигурност, но като че ли беше от ... тази година?! в новата M3?!Направи си сметка какъв жизнен цикъл има един двигател и ще разбереш коя ламарина с колко години "изостава" от другата ламарина.
  • #18
    3 rate up comment 8 rate down comment
    fr ( преди 9 години )
    Ако го бяха направили 200 коня, максимума на върт. момент щеше да се свие между 2000 и 2500 об/мин., което значи ясно изразена турбо дупка. Решението за това са електрическа турбина в добавка (БМВ вече ги слагат) да работи от празен ход до началото на пика на върт. момент, и тогава щеше да е "друга бира". Но Мерцедес има още много хляб да изядат докато стигнат нивото на БМВ.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    рено и ПРЕМИУМ !!? ( преди 9 години )
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА!!!!рено=дачия=лада
  • #16
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нещо малко са тези 170 коня за 2.2 кубатура. Нормално БМВ вадят 225 коня от 2.2. Извода: нищо особено както от Инфинити, така и от Мерцедес.
  • #15
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Истината ( преди 9 години )
    Инфинити здраво се опариха от оня 3.0 дизеляк на рено, дето макар и преработен от японците пак е като спънато магаре! Повече такава грешка няма да направят!