IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа най-малкия си кросовър

Haval H1 ще се предлага с избора от 2 бензинови мотора

Great Wall показа най-малкия си кросовър

Китайската компания Great Wall, която произвежда свои модели в България съвместно с Litex Motors, показа официално най-малкия си SUV - Haval H1. Премиерата се състоя по време на автомобилното изложение в Ченду.
Great Wall показа най-малкия си кросовър
Най-компактният кросовър на производителя е с дължина 3898 мм, широчина 1729 мм, височина 1621 мм и междуосие 2560 мм. По думите на създателите на модела неговите най-важни достойнства са яркият екстериор, стилният интериор и съвременното техническо оборудване.

За кросовъра са подготвени два бензинови двигателя с обем 1.5 литра - атмосферен (105 к.с.) и с турбо-компресор (147 к.с.). И двата агрегата работят с 6-степенна механична скоростна кутия или 6-степенен автомат. Задвижването е към предните колела, като засега не се съобщават други технически характеристики за модела.
Great Wall показа най-малкия си кросовър
На пазара в Китай Haval H1 ще се появи през октомври, като цените на кросовъра стартират от 9780 щатски долара. Дали новият SUV на Great Wall ще се появи и на конвейера в завода край Ловеч, предстои да разберем.

Снимки: Carnewschina

Тагове: haval h1
0 от 500